Előfizetői tartalom

Kijózanító adat jött a klímaváltozásról

Portfolio
Háromévnyi stagnálást követően 2017-ben ismét emelkedésnek indulhatott a globális üvegházgáz-kibocsátás. A fejlemények új megvilágításba helyezik az elmúlt évek kedvező adatait is: a korábbi stagnálás vélhetően sokkal inkább a kínai acél- és cementipar átmeneti gyengélkedésének, mintsem a hivatalos kínai kommunikáció által hangsúlyozott kibocsátáscsökkentési erőfeszítéseknek volt köszönhető.

A Global Carbon Project nevet viselő nemzetközi kutatási konzorcium új, az ENSZ bonni klímatalálkozóján ismertetett jelentése azt prognosztizálja, hogyaz elsősorban fosszilis energiahordozók használatával összefüggő szén-dioxid-kibocsátás szintje idén 2 százalékkal új csúcsra emelkedhet.Az emisszió növekedése - amely a jelentés szerint elsősorban a kínai és egyéb feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés