Előfizetői tartalom

Farkas Ádám üzeni a bankoknak: nem védekezni kell, hanem kihasználni a lehetőséget

Portfolio
Decemberben jelenik meg az EBA ajánlása arról, hogy a még nem elfogadott PSD2 részletszabályok miatt kialakult átmeneti időszakban véleményük szerint milyen szabályoknak kell megfelelniük a bankoknak és az új, PSD2 által létrehozott harmadik feles szolgáltatóknak - közölte Farkas Ádám, az Európai Bankhatóság főigazgatója a Portfolio Banking Technology konferenciáján tartott előadásában. Mint elmondta, a legvitatottabb részletszabály, az ügyfélhitelesítésről és a közös és biztonságos kommunikációról (SCA) szóló RTS kapcsán az EBA ismeri az Európai Bizottság álláspontját, így a hamarosan megjelenő ajánlásnak mindenképpen célszerű megfelelni. A rendelettervezet jelenleg az Európai Bizottságnál van, alapvetően kikerült az EBA kezéből, de könnyen előfordulhat, hogy az Európai Tanács visszahívja a rendeletet.

A PSD2 jogszabály céljai párhuzamosan állnak fenn, és időnként ellentmondanak egymásnak. Az egyik legfontosabb cél, hogy a versenyt erősítse a fizetési piacon, új szolgáltatók belépését engedje meg, az innovációt támogassa. Egy másik cél, hogy erősítse a fizetési rendszerek biztonságát, az ügyfelek védelmét, hiszen az innovációk gyakran új kockázatokat rejtenek magukban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés