Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB a bankokat felforgató szabályozásokról

Portfolio
Magyarországon is sok vita folyt arról, pontosan mi szerepeljen a PSD2 szabályozás átvételében, Magyarországon a törvény megszületett, október 31-én fogadta el, épp a reformáció 500. évfordulóján. Vannak kivételek, amelyekben még vita van, ezért az átmeneti időszak másképpen néz ki Magyarországon, mint Európában. Az azonnali átutalási rendszerről szólva Bartha Lajos elárulta: várhatóan december közepéig leszerződik a Giro az alapinfrastruktúra szállítójával.

Az átmeneti időszakban úgynevezett képernyő interface-szel történő (screen scraping) engedélyezett lesz, a személyes hitelesítési adatokhoz csak azok kibocsátója és igénybe vevője férhet hozzá. Az átmeneti időszakban a jelenlegi szabály lesz érvényben, tehát ha valaki kiadja az adatot, és a harmadik feles szolgáltatónál visszaélés történik, akkor az ügyfél lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés