Előfizetői tartalom

Nagy leépítésekbe kezd világszerte a Siemens

MTI
|
Portfolio
Világszerte 6900 alkalmazottját bocsátja el és üzemeket zár be a Siemens német gépipari konszern az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt - jelentette be csütörtökön a vállalat. A 6900 fős leépítés a német óriáscég összes dolgozójának a 2%-át jelenti, felét Németországban küldik el, felét más operációkban, de egyelőre nem tudni, hogy ez érinti-e a magyar egységeket. A 6900 főből 6100-főt 2020-ig terveznek elbocsátani.

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A nagy erőművi gázturbinák értékesítése újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában. A nyersanyagárak alakulásának erősen kitett olaj-, gáz- és bányaipar számára hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban pedig 44,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés