Előfizetői tartalom

Paks 2 helyett Paks 1? - Meglepő ötlettel állt elő a volt MVM-vezér

Portfolio
Ma Magyarországon szinte minden más, az ország energiaellátásával kapcsolatos kérdést háttérbe szorít a Paks 2 beruházás ügye. Ez pontosan érzékelhető volt az Ökopolisz Alapítvány szervezésében "Kell-e nekünk Paks 2?" címmel megtartott vitaesten is, ahol nem jutott szék minden érdeklődőnek, így sokan állva hallgatták végig a több mint kétórás, helyenként a közönség soraiból érkező bekiabálásokkal tarkított beszélgetést. Magyarország importfüggőből akár áramexportőrré is válhat a jövőben Paks 2-nek köszönhetően; a beruházási kockázatot és potenciális finanszírozási megoldásokat más országok sokkal jobban kezelték; a kivitelezőt célszerű lett volna pályázaton kiválasztani; Paks 1 élettartamának további több évtizeddel való meghosszabbítása megfontolandó alternatívája lehetne a projektnek - hangzott el egyebek mellett a résztvevők szájából, akik ugyanakkor alapvető kérdésekben nem tudtak közös nevezőre jutni.

Paks 2 helyett Paks 1? - Meglepő javaslat jött az egykori MVM-vezértőlNem gondolom, hogy azokat, akik elvi alapon ellenzik az atomenergiát, őket egy ilyen típusú vitával meg lehetne győzni - kezdte hozzászólását Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes. A mindenkori államnak két szempontot kell kiemelten kezelnie: az ellátásbiztonságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés