Előfizetői tartalom

Mészárosék is beszálltak a nagy magyar tőzsdefejlesztésbe

Sokat tett és tesz a magyar tőzsde fejlesztéséért a BÉT és annak tulajdonosa, az MNB, a piacon terjedő vicc szerint azonban Mászárosék is beszálltak a tőzsdefejlesztésbe, az egyik leggazdagabb magyarhoz köthető tőzsdei cégek, az Opus, a Konzum és az Appeninn árfolyama és forgalma is az egekbe emelkedett, mióta kiderült, Mészáros Lőrinc is (közvetlen és közvetett) tulajdonrészt szerzett bennük, és egymás után érkeznek a bejelentések arról, hogy újabb és újabb vagyonelemekkel gazdagodnak a cégek. Megnéztük, mennyit tesz hozzá az Opus, a Konzum és az Appeninn a BÉT forgalmához.
Felpörgött a forgalom a magyar tőzsdén, az elmúlt napokban többször is előfordult, hogy 20 milliárd forint fölött alakult a BÉT-forgalom, de hogy a kiugró értékeket kisimítsuk, megnéztük, hogy a gördülő egy havi átlagos napi forgalom hogyan alakult, és azt kaptuk, hogy az átlagos napi forgalom 14 milliárd forint közelébe emelkedett, ilyen magas utoljára több mint 6 évvel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái