Előfizetői tartalom

A jövő városává alakítják Paksot az atomerőmű-építkezés miatt

MTI
Portfolio
A legmodernebb technológiák alkalmazásával gyakorlatilag egy 47 település alkotta smart city-t, magyarul okos települést hoznak létre Paks és a környező települések részvételével a Paksi Atomerőmű új blokkjainak építése idejére a régióba érkező munkaerő lakhatási, szociális és egyéb igényeinek kielégítése céljából. Az energiaellátás fejlesztését jelentős részben megújuló energiaforrásokkal kívánják megoldani - mondta el Becskeházi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár a nukleáris ipari beszállítók Atomex-Europe című budapesti konferenciáján.
A jövő városává alakítják Paksot az atomerőmű-építkezés miattA Paks 2 projekt különlegesen nagy terhet fog róni Paks városára és a környező településekre, ezért olyan beavatkozásokra van szükség, amelyek a beruházás időtartama alatt csökkentik ezen terheket és élhetőbbé a régiót. A cél az, hogy a Paks városával együtt 47 település alkotta funkcionális kistérség...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái