Előfizetői tartalom

Brutális verseny várható az európai cukorpiacon

Portfolio
Szeptember végén megszűnt az Európai Uniós cukorkvóta rendszer, ami nagy változást hozhat az európai cukorgyártó vállalatok életében, és egy teljesen új helyzetet teremthet a piaci szereplők számára. Reng Zoltánnal, a Hungrana vezérigazgatójával arról beszélgettünk, hogy Magyarország legnagyobb izocukor gyártója hogyan készül az új helyzet teremtette versenyre, mi várható az európai cukorpiacon és hogyan alakulhat az uniós bioetanol gyártás helyzete. A cég mindenképpen a magyar piacon képzeli el a jövőt, új irányként az új takarmányozási fehérje-programba is bekapcsolódnak.

Szeptember 30-án megszűnt az Európai Uniós cukortermelés szabályozására szolgáló kvótarendszer. Hogyan érinti a céget a cukorkvóta megszűnése? Mire számít az európai piacon? Úgy tűnik, hogy Nyugat-Európában már tavaly felkészültek a gazdák a cukorkvóta megszűnésére, hiszen lényegesen nagyobb vetésterülettel indultak neki a szezonnak. Franciaország és Németország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés