Előfizetői tartalom

Egy újabb érv a tőzsdei bevezetés mellett

Hermann Dávid
2016 szeptemberében írtunk már az MRP-ről, azaz a Munkavállalói Résztulajdonosi Programról. Akkor összehasonlítottuk a különböző részesedésalapú juttatási programokat, külön figyelmet szentelve ezen programok felépítésének, működési feltételeinek. A 2015. év végi szabályozás életre hívása óta eltelt közel két évben több tőzsdei kibocsátó is elindította saját MRP-jét - sőt, egyes programok már véget is értek. Jelen cikkünkben az eddigi tapasztalatokat - a programot folytató kibocsátókkal történt interjúk alapján - kívánjuk bemutatni arra fókuszálva, hogy a tőzsdei jelenlét hogyan tudja segíteni ezeknek a programoknak a sikerét.
A cikk szerzője Hermann Dávid, a BÉT junior vállalatfinanszírozási szakértője.Az MRP-kről rövidenAz alábbiakban a 2016 szeptemberében megjelent cikket felhasználva röviden átismételjük az MRP-k lényegi elemeit. A 2015-ös módosítással létrehozott "javadalmazási MRP" egy egyébként kötelezően kialakítandó javadalmazási politikában szereplő célhoz köti a juttatásokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái