FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Hivatalosan reagált a Richter az egyik legfontosabb készítményével kapcsolatos aggályokra

Portfolio
Ma reggel robbant a bomba, hogy több betegnél is akut májgyulladást fedeztek fel azok között, akik a Richter egyik készítményét használták, három esetben még májátültetésre is szükség volt. A Richter csak a hír megjelenését követően kommunikált, és értesítette a befektetőket az Esmyával kapcsolatos vizsgálatról és a súlyos májkárosodásokról. Az Esmya kulcsfontosságú készítmény a magyar gyógyszergyártó számára, így annak sorsa alaposan befolyásolhatja a vállalat jövőbeli bevételeit és profitját. Ma piaczárást követően a Richter hivatalos közleményt adott ki a BÉT-en keresztül.

A közleményt változatlan formában tesszük közzé: Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) vizsgálatot indított az Esmya (ulipristal acetate) által esetlegesen okozott gyógyszer indukált májkárosodások ügyében. Az Esmya 2012. évi forgalombahozatali engedélyének kiadását követően négy súlyos májkárosodásról érkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés