Előfizetői tartalom

Új gazdasági nagyhatalom születik egy digitális ugrással

India, a világ második legnépesebb országa a maga 1,3 milliárd állampolgárával lehet a következő 10 év egyik új globális világgazdasági motorja, és ebben nagy szerepet fog játszani az ország adórendszerének és fizetési rendszerének digitalizációja - vélik a Morgan Stanley elemzői. 2027-re a harmadik legnagyobb gazdaság lehet az 5. legnagyobb részvénypiaccal.

India egy középkori és túlbonyolított adózási rendszerről új, központosított, digitális adózási rendszerre áll át, amely a legnagyobb reformnak számít 1990 óta. Az áfarendszer teljes átalakításáról még tavaly augusztusban írtunk részletesen, amikor az elvi döntés megszületett. India végre egységes gazdasági piaccá válhat és megszűnhet a szövetségi és állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés