Előfizetői tartalom

Kiadták a vészjelzést - Nagyon nagy bajok lehetnek az időjárással

Portfolio
A jelenleg érvényes prognózisok által előre jelzettnél is nagyobb lehet a forróság a Földön az évszázad végén, amennyiben nem történik meg az energiatermelés radikális karbonmentesítése - állítja egy új tanulmány. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a Párizsi Klímaegyezmény keretében közel 200 ország által vállalt kibocsátáscsökkentési lépéseknél is radikálisabb intézkedésekre lehet szükség ahhoz, hogy a hőmérsékletemelkedést jóval 2 Celsius-fok alatt lehessen tartani a század végéig az iparosodás előtti szinthez képest.

Kiadták a vészjelzést - Nagyon nagy bajok lehetnek az időjárássalA bolygó felszíni átlaghőmérsékletének emelkedése még a legpesszimistább korábbi modellek által előre jelzett mértéket is 15 százalékkal, 0,5 Celsius-fokkal meghaladhatja - állítja az egyesült államokbeli székhelyű Carnegie Institution for Science kutatóintézet által a Nature hasábjain ismertetett kutatás....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái