Előfizetői tartalom

Keresztülhúzhatja az olajkartell terveit az Egyesült Államok

Portfolio
2018-ban is nehéz dolga lesz a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének, az OPEC-nek az olajárak megtámogatása tekintetében - prognosztizálja a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA). Az IEA szerint a jelek arra utalnak, hogy az Egyesült Államokban 2018-ban folytatódhat az olajkitermelés bővülése, ami keresztülhúzhatja az olajkartell és a társult országok terveit, jelentősen visszafogva az összehangolt kitermeléscsökkentő intézkedés hatását.

Az IEA mellett hasonló folyamatokat valószínűsít az USA energiainformációs hivatala (EIA) és az OPEC is, és mindhárman emelték a 2018-as tengerentúli termelésbővülésre vonatkozó várakozásaikat.Az IEA szerint jövőre napi 870 ezer hordóval, az EIA szerint napi 780 ezer hordóval, az OPEC szerint pedig 1,05 millió hordóval emelkedhet az Egyesült Államok olajkitermelése 2018-ban.Nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés