Öveket bekapcsolni: hullámvasút tombolhat jövőre a tőzsdéken
Üzlet

Öveket bekapcsolni: hullámvasút tombolhat jövőre a tőzsdéken

Portfolio
2017 volatilis volt, 2018 még volatilisebb lesz - véli Nick Allen, a Control Risks kockázatelemző vállalat európai és afrikai piacokkal foglalkozó vezetője. Az allianzos Neil Dwane szerint viszont idén sem történt semmi és jövőre sem fog - írja a CNBC.
Allen szerint az idei év arról szólt, hogy a vállalatoknak egyes országok politikusainak lépéseihez kellett alkalmazkodniuk, a helyzet viszont nem fog változni jövőre sem.

A vállalatok többnyire hozzá voltak eddig szokva ahhoz, hogy egyes országok kormányai azért többnyire inkább támogatják az üzletet és stimulálják a befektetést. Eddig senki nem kérdőjelezte meg a WTO-t vagy a NAFTA-megállapodást

- mondta Allen, vélhetően főleg Trump elnökre utalva, aki az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb társasági adócsökkentését akarja éppen elfogadtatni.

Hozzátette: az amerikai elnök még nem erőltette eddig a tervezett, protekcionista jellegű intézkedéseit, ami szerinte egy fontos kockázat. Trump elnök eddig a Párizsi Klímaegyezményből és a Transz-csendes-óceáni Partnerségből (TPP) lépett még csak ki, bár szó volt arról, hogy a NAFTA-megállapodást is felrúgja.

Az Egyesült Államok mutatja az irányt, hiszen a legerősebb ország a világon. A vezetés fontos, 2017 pedig eléggé Trump éve volt

- mondta a szakember.

Allen úgy véli, hogy extrém volatilitásra jövőre sem kell számítanunk és egyáltalán nem biztos, hogy az ingatag piac negatív tőkepiaci helyzetet fog teremteni, hiszen a tőzsdék idén is jól teljesítettek.

Közben Neil Dwane, az Allianz Global Investors stratégája szerint idén lényegében semmi fontos nem történt és jövőre sem várható, hogy a helyzet változik.

Nem történt meg a Brexit, nem történt meg a kereskedelmi háború, nem robbant ki semmilyen háború, a Közel-Keleten romlott a helyzet, az olajellátmányt azonban semmi nem veszélyezteti. Szerintem jól tették a piacok, hogy nem foglalkoztak a szalagcímekkel

- mondta Dwane az amerikai gazdasági hírcsatornának.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google