Üzlet

Próbál a padlóról felállni a bitcoin

Portfolio
Az ünnepek elött a spanyol tőzsde kivételével nem láthattunk nagyobb elmozdulásokat Európában, ott az keltett pánikot, hogy a szeparatisták többséget szereztek a katalán választásokon. Mindeközben a bitcoin ára közel 30 százalékot zuhant, de estére megint felé indult.

Estére megint lendületbe jött a bitcoin

A napközben látott zuhanás után estére megint 13 ezer dollár fölé kapaszkodott a bitcoin, bár a jelenlegi 13 200 dolláros szint még mindig 20% feletti zuhanást jelent tegnaphoz képest.

Bezárt a BÉT

A nap végére sem alakultak ki túl nagy izgalmak a részvénypiacokon, a DAX 0,2, míg a BUX 0,3 százalékos mínuszban zárta a hetet. A blue chipek közül az OTP 0,7 százalékot, a Magyar Telekon 0,4, a Richer 0,3 százalékot esett, míg a Mol 0,2 százalékot emelkedett.


Zuhan a bitcoin

Kőként zuhán tovább a bitcoin árfolyama, csak ma 28,8 százalékot esett, amivel jelenleg 11 500 dollárnál állnak a jegyzések. Ez pedig azt jelenti, hogy csak az elmúlt 2 napban 40 százalékot esett a szuperpénz értéke.


Vérengzés a kriptopiacon

Valószínűleg emberek ezrei kapnak most a fejükhöz a bitcoin zuhanása láttán, csak a hétvégén - mikor mindenkori csúcson járt az árfolyam - 700 ezren (!) töltötték le az egyik legnagyobb tőzsde, a Coinbase telefonos alkalmazását. Azóta mélyrepülésben van az árfolyam, az elmúlt pár napban 38 százalékot esett a szuperpénz értéke. Tovább a cikkhez

Beszakadt a spanyol tőzsde

Mérsékelten esik a magyar tőzsde nyitáskor, ami a blue chipek közül főként a Richter 0,4, illetve a Magyar Telekom 0,7 százalékos esésének tudható be. A katalán tőzsde a bankpapírokkal az élen beszakadni látszódik, miután a szeparatisták többséget szereztek a katalán választásokon.

Vajon meddig emelkedik még a Richter?

  • Tegnap már elkezdett alábbhagyni az amerikai adóreform elfogadása okozta lelkesedés a tengerentúli piacokon, azonban még így is sikerült a pluszos zárás csütörtökön.
  • Ugyan túl nagy izgalmakat nem láthattunk az európai tőzsdéken, de azért jellemzően pozitív volt a hangulat, a DAX 0,5, a francia CAC 40 0,3, míg a magyar tőzsde felülteljesítőként 0,8 százalékot emelkedett. A blue chipek közül az OTP 1,3, a Richter 1,2, a Magyar Telekom papírjai pedig 0,7 százalékot erősödtek.
  • Az ázsiai piacok is jellemzően emelkednek az ünnepek előtt, a japán Nikkei 0,1 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékot, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot, míg a kínai Shanghai Composite 0,1 százalékot esett.
  • A határidős részvényindexek állása alapján mérsékelten emelkedhetnek a tőzsdék nyitáskor
  • A bitcoin ára mélyrepülésben van az elmúlt napokban, a hétvégi 20 ezer dolláros csúcsról már 33 százalékot esett a szuperpénz értéke.

Mire figyeljünk?

A hétvége előtt a KSH-nak marad még egy felülvizsgált külkereskedelmi adat, illetve a brit növekedésre és az amerikai személyes fogyasztás árindexére lehet érdemes figyelni pénteken. Utóbbi az infláció egyik fontos indikátora, ezért figyelik árgus szemekkel a befektetők.

mkb fintechlab design summit
Alteo klub
STA_28800
GettyImages-1186510967
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Alteo klub