Hibrid repülőgépet fejleszt az easyJet
Üzlet

Hibrid repülőgépet fejleszt az easyJet

Portfolio
Mintegy 13 százalékkal több utast szállítana 2018-ban mint idén, szélesítené a más légitársaságokkal kiépített kapcsolati rendszerét, valamint egyebek mellett beszállna a hibrid meghajtású repülőgépek tesztelésébe az easyJet - közölte a diszkont légitársaságot december elseje óta vezető Johan Lundgren.
Az új vezér stratégiája egyértelműen elődje terveire épül, aki a társaságot a Ryanair és Európa vezető légitársaságainak egyre komolyabb vetélytársává kívánta emelni. Az 51 éves Lundgren a turizmusból érkezett a céghez, egyebek mellett a német-brit TUI utazásszervező társaságnál is dolgozott.

Lundgren szerint - aki Carolyn McCallt váltotta a társaság vezérigazgatói székében - az easyJet jövőre mintegy 90 millió utast szállíthat, részben az Air Berlin bizonyos operációinak megszerzése révén. Az easyJet Airbus márkájú gépeinek száma 2018 tavaszán meghaladja majd a 300-at, az Air Berlin eszközeinek megszerzése révén, de az ugyancsak ebből a forrásból származó új bázisáról, a német Tegel repülőtérről már január 5-én felszállhat az első új járat. (Az easyJet már működtet egy németországi bázist a berlini Schoenefeld repülőtéren.)

A társaság szerdán azt is közölte, hogy az egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Wright Electric vállalattal közösen dolgozik egy kilencüléses repülőgép kifejlesztésén, amely képes standard repülőgép-üzemanyaggal és az akkumulátoraiban tárolt villamos energiával egyaránt repülni, már 2018-ban. A két cég a tisztán elektromos hajtású repülőgép megalkotását is tervezi, igaz, e téren hosszabb határidőt adtak maguknak, hiszen egy évtizeden belül kívánják megépíteni a forradalmi gépet.

(Bloomberg)

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás
autolipufogoooo
HUNGARY - NOVEMBER 17:  Hungarian Forint notes of differing denominations (Photo by Balint Porneczi/Bloomberg via Getty Images)
gyar
gyár190920
klimakiller
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP