Üzlet

Németországban terjeszkedne az Alteo

Portfolio
A németországi terjeszkedés lehetőségét vizsgálja az Alteo, amely három fő területen kíván növekedni - mondta ifj. Chikán Attila, a cég vezérigazgatója a Napi.hu-nak. A társaság decemberben fontos mérföldkőhöz ért, miután megújuló erőművi portfóliójában megjelent az első üzemelő naperőmű is.
Az egyik fő növekedési terület az Alteo számára a napenergia, amivel kapcsolatban a cégvezető az interjúban azt mondta,

Magyarországon ebbe érdemes befektetni, ez jó lehetőség, amit igyekszünk kihasználni, de nem szeretnék elhanyagolni a többi megújuló energiaforrást sem, így továbbra is lesznek például biomassza, vízenergia és depóniagázos projektek is.

A társaság megújuló erőművi portfóliójában decemberben jelent meg az első üzemelő naperőmű az alternatív gázos egységek, valamint a víz- és szélerőművek mellett, miután szerződést kötött a Domaszék 2MW Naperőmű Kft. üzletrészei tulajdonjogának átruházása tárgyában. A tranzakció fontos mérföldkő volt a vállalat életében ifj. Chikán szerint, amely a tavalyi tőzsdei tőkeemelés révén bevonzott forrásokra alapozva valósult meg. A 2 MW összkapacitású naperőmű négy, egyenként 495 kW teljesítményű, szilícium kristályos napelem modulok felhasználásával megépített egységből áll, és a Szeged melletti Domaszék külterületén épült meg 2017 nyarán. A teljes, 2 megawatt kapacitású naperőmű éves szinten mintegy 2400-2600 megawattóra áramot termel majd, amelyet a megfelelő engedélyek birtokában a KÁT rendszer keretein belül értékesít majd az Alteo a Mavir részére. A december elején elindított monori fotovoltaikus erőművek megvásárlása további 4 megawattal emeli a társaság naperőműves kapacitásait.

A második fejlesztendő terület a vezérigazgató szerint a földgáz és virtuális erőművek iparága. A szabályozóközpontok eddig jellemzően a földgázról szóltak, ám június óta - Magyarországon először - van már szélerőmű is a cég virtuális erőművében, ami szerinte szintén fontos lépés volt.

A harmadik fő irány az Alteo számára az akvizíciók folytatása. Ezenfelül két egyéb olyan területet is említett, ahol erősíteni kívánják a szerepüket: az ipari energiaszolgáltatások területe, valamint a kereskedelem.

A hosszabb távú célok között szerepel optimalizálni a cégstruktúrát, ezáltal növelni a hatékonyságot; IT-fejlesztéseken is gondolkodunk, a cél, hogy egy németországi színvonalon működő vállalatot működtessünk - összegzett ifj. Chikán, aki azt is elmondta, a vállalat külföldi terjeszkedése egyik első állomásaként éppen Németországot vizsgálja. Tudás alapon akarunk kimenni, azaz nem fogunk feltétlenül vásárolni - mondta, hozzáfűzve, a folyamat kicsit lassabban halad, mint szerette volna. Szavai szerint jövőre hozhatják meg a végső döntést arról, érdemes-e belevágni az üzletbe.

Első helyet ért a fenntarthatósági jelentés Az Alteo először az idei évben állította össze komplex fenntarthatósági jelentését - a jogszabályi előírásokat megelőzve -, amely a Deloitte Magyarország Zöld Béka Díjának a legjobb első jelentés kategóriájában első helyet szerzett. A 2000-ben alapított Zöld Béka Díj elismerést a nem pénzügyi jelentések készítése terén tanúsított kiemelkedő teljesítmény elismeréseként kapják a vállalatok. A bíráló bizottság döntését négy dimenzió vizsgálata alapján hozta meg, ezek a fenntarthatósági teljesítmény és stratégiai vállalások, a lényegesség, a tartalom és a kommunikáció szerkezete és kreatív jellege voltak. A versenyben az előző egy vagy két pénzügyi évet lefedő jelentésekkel lehetett pályázni.

brexit0923
ensz0923.jpg
szerbia0923
villam0609
Frankfurt Stock Exchange
robots welding in a car factory
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Telekom