Üzlet

Az Amazon egy szempillantás alatt kifoszthatja a biztosítók kincseskamráját

Portfolio
Az Amazon, vagyis a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi óriása már eddig is eladott saját márkás biztosítási termékeket, iparági szakértők szerint azonban most nagy dobásra készülnek: az Európai Unión belül indítanak biztosítással és insurtechhel foglalkozó üzletágat. Hogy mi sül ki ebből, azt egyelőre csak találgatják.
Az Amazon biztosítási piacra lépéséről már eddig is szóltak találgatások, az egyik első lépésnek tekintették, hogy az Amazon digitális asszisztense, Alexa különböző biztosítók termékeinek összehasonlításában is segíti a felhasználókat - írja a Digital Journal. Ez persze még csak a biztosítási brókereknek, alkuszoknak jelentett rossz hírt, ők kaptak új versenytársat.

Az Amazon már korábban is eladott saját márkás, termékekre szóló biztosításokat, amelyek mögöt egy partnerbiztosító, a Warranty Group állt. Az úgynevezett "Amazon Protect" egy olyan biztosítási termék, amelyet a vásárlási folyamat végén a megrendelt kosárra vehet meg a megrendelő. Ez a megrendelt termék baleset miatti sérülésére, lopásra, meghibásodásra nyújt biztosítást, a gyártói garancia meghosszabbítása. Igaz, ez a termék jelen pillanatban nem elérhető az Amazon oldalán.

Ugyanakkor úgy néz ki, novemberben komolyabb lépésre szánta el magát az Amazon:

Az Európai Unión belül induló új üzletágához keresnek biztosítási és insurtech tapasztalattal rendelkező szakembereket.

Ahogy az Amazon fogalmaz, az "új üzletágban új szolgáltatási palettát hoznak létre". Az Insurance Business magazine ráadásul egy olyan oldalt is talált az amerikai Amazon oldalán belül, amelyen külön fülön szerepelt az autós biztosítás és az egészségbiztosítás, igaz, konkrét megjeleníthető termékek nélkül.

Az Amazon van, amiben sokkal jobb a biztosítóknál: képes a technológiai fejlettségét kihasználva gyorsan és egyszerűen megtalálni, mire van szükségük a felhasználóiknak. Bár a nagy biztosítók között biztosan akad majd, amely felvenné a kesztyűt az Amazonnal, valószínűleg a legnagyobbak között is lesz, aki partnerségi kapcsolatban gondolkozik velük.
GettyImages-172781953federalreserve
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
SZG_9276
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-170645890