Előfizetői tartalom

Újabb 100 milliárddal toldotta meg az MNB a bankrendszer likviditását

MTI
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden egy és három hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, úgynevezett finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert) tartott, amelyeken 100 milliárd forintért fogadott el banki ajánlatokat. Az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás ezzel 1618 milliárd forintra emelkedik.

A meghirdetett mennyiség az egy és a három hónapos futamidőn egyaránt 80 millió euró (25 milliárd forint) volt, amelyekre a bankok sorrendben 316 millió euró (98 milliárd forint) és 570 millió euró (176 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat - közölte a jegybank a honlapján. Az MNB az egy hónapos lejáraton 75, a három hónapos lejáraton 25 milliárd forint értékben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés