A guru idén sem fogta vissza magát: 10 jóslattal jelentkezett a legendás Wien
Üzlet

A guru idén sem fogta vissza magát: 10 jóslattal jelentkezett a legendás Wien

Portfolio
Byron Wien ismét előrukkolt jóslataival, a Blackstone alelnöke már 1986 óta teszi közzé 10-es listáját, amin olyan események szerepelnek, amelyek jelentős hatással lehetnek a nemzetközi pénz-és tőkepiacok mozgásaira az adott évben.
A Blackstone elnöke, Byron Wien régóta híres arról, hogy az év elején előrejelzéseket ad, hogy melyek lehetnek azok az események, melyek meglephetik a befektetőket az elkövetkező 12 hónap során. 1986 óta minden évben közzétesz egy ilyen listát, ez az időszak felöleli azokat az éveket is, amikor Wien a Morgan Stanley-nél dolgozott. A szakértő ezekben a listákban olyan eseményeket nevez meg, melyek jelentős piacmozgató hatással lehetnek, és bekövetkezési valószínűségük legalább 50 százalék.

Byron Wien


Byron Wien jelenleg a Blackstone alelnöke, ahol a vállalat mellett annak ügyfeleinek is nyújt tanácsadást a gazdasági, szociológiai és politikai trendek elemzésében és a befektetési stratégiák, döntések meghozatalában. A Blackstone előtt Wien a Peugeot Capital vezető befektetési stratégája, ezt megelőzően pedig 21 évig a Morgan Stanley vezető amerikai befektetési stratégája volt.

1998-ban azt a megtiszteltetést nyerte el, hogy őt nevezték meg annak a Wall Street-i elemzőnek, akinek tanulmányait, előrejelzéseit a legtöbben olvasták. 2000-ben pedig a SmartMoney.com a legjobb befektetési stratégának titulálta, elsősorban amiatt, hogy abban az évben prognózisai igen nagy százalékban igaznak bizonyultak. 2006-ban pedig a New York Magazine 16 legbefolyásosabb Wall Street-i befektetőt tartalmazó listájára is felkerült.Wien idén az alábbi 10-es listával rukkolt elő:

  • Kína végül úgy dönt, hogy nem tolerálja tovább, hogy a határánál egy kiszámíthatatlan vezető érdemi nukleáris kapacitásokat hozzon létre, még akkor sem, hogyha a szintén kommunista Észak-Koreáról van szó. Éppen ezért felfüggeszti az élelmiszerek és üzemanyagok szállítását az országba, amely így kénytelen lesz megállapodni arról, hogy felfüggeszti nukleáris fejlesztési programját, a már létrehozott nukleáris fegyvereiről viszont nem lesz hajlandó lemondani.
  • A populizmus, a tribalizmus és az anarchia tovább erősödik a világban. Az Egyesült Királyságban a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn lesz a következő miniszterelnök, míg Spanyolországban tovább mélyül majd a katalán válság.
  • A dollár végül életre kell és az euróval szemben az 1,1-es szintig, míg a japán jennel szemben ismét a 120-as szintig erősödik majd.
  • Az USA gazdasága jobban teljesít majd, mint 2017-ben. Ennek ellenére az S&P 500 részvényindexének az értéke először 10 százalékot csökkenhet, mielőtt átlépi év végére a 3000 pontos szintet. Az erősödésben az amerikai gazdaság jó teljesítményén túl a vállalati szektor növekvő eredményessége is fontos szerepet játszik majd.
  • A WTI árfolyama 80 dollár fölé kerül.
  • Az infláció alakulása aggodalomra ad majd okot. Folytatódik a világgazdaság növekedése, ez viszont nyomást gyakorol majd a nyersanyagok árfolyamára. Az egyre szűkösebb munkaerő-kínálat további bérnövekedéseket okoz az iparosodott országokban. Az Egyesült Államokban az átlagos órabérek 4 százalékkal nőhetnek, míg a fogyasztói árindex értéke 3 százalék fölé emelkedhet.
  • A magasabb infláció hatására az irányadó kamatok is emelkednek majd. A Fed idén négy alkalommal is emeli majd az irányadó rátáját, amelynek hatására a 10 éves amerikai államkötvény hozama 4 százalék fölé ugrik.
  • Trump korábbi fenyegetései ellenére nem fogja felmondani az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt (NAFTA) és az iráni atom-megállapodást. Előbbi túl sok amerikai munkahely megszűnéséhez vezetne, míg utóbbinak túl nagy a támogatottsága az USA szövetségesinek körében.
  • A Republikánusok egyaránt elveszítik az irányítást a Szenátusban és a Képviselőházban a novemberi választásokon.
  • Azt követően, hogy Hszi Csin-ping kínai államfő megerősített hatalmát tavaly októberben a pártkongresszuson, idén a kínai hitelezés problémáira (az árnyékbankrendszer problémáira) koncentrálhat. A kínai reál GDP növekedése pedig 5,5 szálakéra csökkenhet.
Commissioner Johannes Hahn
Mathias Corvinus Collegium MCC könyvbemutató
Frankfurti tőzsde
GettyImages-466499300
Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél
D_KOM20170213009
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
GettyImages-1189907648