Előfizetői tartalom

Királyi parancsra emelkednek a fizetések Szaúd-Arábiában

Portfolio
A Saudi Arabian Oil - másnéven Aramco - és a szaúdi királyság legnagyobb vállalatai közül számos cég közölte, hogy a király rendeletének megfelelően emelni fogja az alkalmazottak fizetését. Szalman király vasárnap a twitteren ismertette döntését, miszerint a megszorítások, illetve emelkedő árak miatti fokozódó elégedetlenséget csillapítandó havi extra 1000 riált (átszámítva körülbelül 267 dollárnak, vagyis közel 70 ezer forintnak megfelelő összeget) kell fizetni a köztisztviselőknek 2018-ban.

A juttatás azon alkalmazottak számára valósul meg, akik a királyság határain belül dolgoznak, és havi bérük nem haladja meg a 20 000 riált (mintegy 5340 dollárt, vagyis közel 1,4 millió forintot) - értesült a Bloomberg. A gyakornoki programban és felsőoktatási tudományos fokozat megszerzésében részt vevők illetménye, illetve ösztöndíja 10 százalékkal emelkedik ugyanazon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés