Előfizetői tartalom

Rémhír terjed Paksról

Portfolio
A Paksi Atomerőmű negyedik blokkjának mozgása ismert és ellenőrzött folyamat, a biztonságos működést a legkisebb mértékben sem veszélyezteti, felgyorsulásával az atomerőmű bővítése miatt sem kell számolni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amely szerint rémhírterjesztés zajlik "Paks süllyedése" körül. Korábban a Népszava azt írta, az Országos Atomenergia Hivatal a blokk "öregedéskezelési" terveiben "nemmegfelelőséget mutató süllyedési értékeket" tapasztalt, ennek kapcsán Paksra "tényállástisztázó" felszólítást postáztak.

A minisztérium reakciójában hangsúlyozza, az építmények súlya a talaj összenyomódását okozza, süllyedésük tehát nem szokatlan jelenség, annak mértéke az idővel arányosan csökken.A prognosztizált süllyedésnek nincs olyan hatása, amely veszélyeztetné a blokk nukleáris biztonságát. Megfelelő műszaki megoldás alkalmazása mellett az új blokkok létesítése során sem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái