Előfizetői tartalom

Itt vannak a legtranszparensebb magyar cégek

Portfolio
Idén 17. alkalommal készítettük el a hazai tőzsdei cégekről szóló transzparencia-felmérésünket, amelyben befektetési szolgáltatókat, alapkezelőket, elemzőket kérdeztünk meg arról, hogy mennyire tartják transzparensnek a hazai vállalatokat. Felmérésünket idén 19 szolgáltató bevonásával készítettük, szakmai partnerünk a BAMOSZ és a Budapesti Értéktőzsde volt. A felmérésünk alapján készült lista első helyezettje, az OTP Bank kapta idén a BÉT Legek kibocsátói transzparencia díjat, míg a kibocsátói transzparencia mid-cap különdíjat a Graphisoft Park SE-nek adták át.

A módszertanFelmérésünkben hat szempont alapján értékelhették az elemzők és alapkezelők a BUX-indexben szereplő cégeket. A hazai vállalatokat 1-10-es skálán (1 a legrosszabb, 10 a legjobb) osztályozhatták. Az első szempont a társaság egészének transzparenciája, de rákérdeztük arra is, hogy mennyire hitelesnek a tájékoztatás az egyes cégeknél, és arra is, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái