Előfizetői tartalom

Világvége átmenetileg elhalasztva - Haladékot kapott az emberiség?

Portfolio
A jelenleg leginkább elfogadott prognózisokban előre jelzettnél kisebb lehet a klímaváltozás hatására a 21. század végére várható globális felmelegedés mértéke egy új, a Nature című lapban publikált jelentés szerint. Eszerint a Föld felszínének felmelegedése valószínűleg nem éri majd el a 4-5 Celsius-fokot a 2100-as évek körül, összevetve az iparosodás előtti szintekkel. Ez azt jelenti, hogy a Föld és az emberiség egyelőre elkerülheti a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását, amit az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének, a témában széles körben elfogadott előrejelzése valószínűsít. Hátradőlni azonban ennek ellenére sem szabad.
A világ legfontosabb nemzetközi klímaügyi szervezete, az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének érvényben lévő prognózisa szerint a századfordulóig a globális felmelegedés mértéke 1,5 és 4,5 Celsius-fok között alakulhat, nagyrészt attól függően, hogy az emberiség milyen és mekkora erőfeszítéseket tesz a légköri üvegházgáz-kibocsátás és -koncentráció...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái