Előfizetői tartalom

A tehetséggondozásból jöhet a következő oktatási innováció

Portfolio
A döntési és kiválasztási folyamatok racionalizálása, objektívvé tétele számos gazdasági-társadalmi ügyben, például üzleti döntéseknél vagy munkaerő-toborzásnál létfontosságú. Azonban egyre kevesebb idő jut ezekre, így sokan igyekeznek leszűkíteni a kiválasztási szempontokat, ez az irány pedig komoly kockázatokat hordoz. Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt, és mi a megoldás, amikor emberekről kell dönteni? Egy tehetséggondozással foglalkozó alapítvány például, hogyan válassza ki a legtehetségesebb gyerekeket többszörös túljelentkezés esetén? Csányi Gabriella, a London School of Economics frissen végzett magyar hallgatója erre dolgozott ki modellt, amivel első magyarként és első nőként nyerte el a Decision Analysis Practice Award nevű nemzetközi elismerést az amerikai Houstonban.

Dönteni annyit jelent, mint a rendelkezésre álló alternatívák közül kiválasztani azt, amelyik adott körülmények között a legmegfelelőbbnek tűnik. A különböző szervezetek és vállalatok vezetői által meghozott döntések minősége kiemelten fontos, hiszen a legkisebb változások is komoly következményekkel járhatnak, akár az intézmény fenntarthatóságát is befolyásolhatják....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés