Előfizetői tartalom

A polcról levehető atomerőmű lehet a következő nagy dobás az energetikában

Portfolio
A következő évtizedekben korábban elképzelhetetlen mennyiségű tiszta áramra lesz szükség globálisan, nem csak az abszolút energiaigény emelkedése, de a régi termelő kapacitások kiváltása érdekében is. Bár a megújulók és az ezeket kiegyenlíteni képes energiatároló technológiák is fejlődnek, áruk pedig csökken, valószínű, hogy a nukleáris energia a nagy erőművek mellett, de inkább azok helyett kisebb egységek formájában fontos szerepet kaphat a jövő energiatermelésében - állítja a Policy Exchange nevű konzervatív londoni gazdasági-társadalmi kutatóműhely neve alatt megjelent jelentés. Az úgynevezett kis moduláris nukleáris reaktorok (SMR) kulcsfontosságúak lehetnek a villamos energia termelés szénmentesítéséhez és a kibocsátáscsökkentési célok eléréséhez.

A polcról levehető atomerőmű lehet a következő nagy dobás az energetikábanA régi széntüzelésű és nukleáris erőműveket a 2020-as években sorra leállító Egyesült Királyság számára (is) egyre sürgetőbb kérdést jelent az egyebek mellett a jövőbeni elektromos autóflotta részéről várható áramkereslet kielégítése úgy, hogy az ország egyúttal a kibocsátáscsökkentésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés