Előfizetői tartalom

Felborult a cukorpiac, beláthatatlanok a következmények

Portfolio
Boszorkányüldözés folyik még mindig a bioüzemanyagokkal kapcsolatban, bár az Európai Parlament közelmúltbeli állásfoglalásából úgy látszik, az eddigieknél nagyobb lehet a fogadókészség - nyilatkozta a Portfolio-nak Reng Zoltán, a szabadegyházi Hungrana Kft. vezérigazgatója. A mezőgazdaságból élők számára a bioüzemanyagokról szóló vita még csak az első, a piacaikat érintő kihívások között. A bevételeiket érintő, a közvetlen támogatásokról szóló tárgyalás és a Közös Agrárpolitika jövőjével kapcsolatos vita szintén hamarosan elindul, és óriási kihívásokat vetítenek előre az Európai Unió és Dél-Amerika között zajló kereskedelmi tárgyalások is.

Egyre erősebb a párbeszéd a Közös Agrárpolitika jövőjével kapcsolatban, a legtöbben azonban csak találgatnak arról, mi várható a következő uniós ciklusban. Egyesek drasztikus forráskivonástól tartanak, mások szerint pedig ez nem fog bekövetkezni. Mit gondol erről, mire számít a KAP jövőjével kapcsolatban? A Közös Agrárpolitika által eddig kialakított rendszer biztosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés