Előfizetői tartalom

Hamarosan nem munkahelyeket, hanem szakmákat fogunk váltogatni

Az X generáció szülötteinek a digitális és a valós világ különválik, míg a legfiatalabb generáció tagjainak egyetlen világ létezik, aminek szerves része a digitalizáció. Ez a világnézet teljesen megváltoztatja azt, ahogy fogyasztóként és munkavállalóként működni fognak ezek a csoportok. Ők például nem munkahelyeket, hanem szakmákat fognak váltani életük során többször, a digitális kompetencia pedig a társadalmi mobilitás kulcsát fogja jelenteni a közeljövő társadalmaiban - derült ki a Magyar Telekom és Kantar Hoffmann közös kutatásának eredményeit bemutató háttérbeszélgetésen.

A digitalizáció erősen jelen van hazánkban az üzleti életben és a hétköznapokban egyaránt: a GDP-t tekintve már a 6%-ot közelíti az ICT szektor hozzájárulása; Magyarországon a világon a 4. leggyorsabb 4G hálózat; a magyar emberek naponta átlagosan 2,5 órát töltenek az interneten. Épp ezért muszáj felmérni és figyelembe venni a digitalizáció hatásait, hiszen a fogyasztók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés