FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Szárnyal a magyar tőzsde, nagyot ugrott a forgalom

Portfolio
Csúcsdöntésekkel indult az év a BÉT-en. A BUX újabb szintet ugrott, átlépte ugyanis a 41 000-es záróértéket január 22-én, 23-án pedig történetének legmagasabb záróértékét érte el, ami nagyban köszönhető annak is, hogy aznap az OTP is történelmi csúcsra jutott. Mindezek mellett elindult az árjegyzés 11 kispapírban, amikben négy befektetési szolgáltató támogatja a likviditást. Az OTP mellett jól teljesített a Prémium kategóriában a Pannergy, a Zwack és a Duna House is. Standard kategóriában a Nordtelekom, a Rába, a BIF, a Forrás/T és a 4iG mutatott figyelemreméltó teljesítményt. A magyar tőzsde 247,6 milliárd forintos forgalommal zárta a januári kereskedést, a napi átlagforgalom 11,2 milliárd forint volt. 2017 januárjával összehasonlítva mindkét szám meghaladja az akkori értéket (177,1 és 8 milliárd Ft). Ami a részvénypiaci forgalmi rangsort illeti, a Concorde-ot a Wood és az Erste követte.

Már januárban jöttek a csúcsok a BÉT-enAz év első hónapja általában álmosabbra sikeredik, ez alól 2018 januárja mégis kivételt képez. A BUX ismét új csúcsot hódított meg, 2018. január 23-án 41 516 ponton zárt, emellett az OTP ugyanezen napon elérte történelmi maximumát, a napközbeni 11 780 Ft-os értéket követően 11 730 Ft-os árral búcsúzott a naptól. A 22 kereskedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés