Üzlet

Szárnyalni fog Közép-Európa 2018-ban a cégek szerint

MTI
A közép-európai cégek pénzügyi igazgatói optimistábbak cégük gazdasági kilátásait illetően, mint az elmúlt három évben bármikor, a pozitív szemlélet legfőbb oka a 2018-ra várt gazdasági növekedés - derül ki a Deloitte pénteken ismertetett felméréséből.
A felmérés szerint a pénzügyi vezetők átlagosan 2,4 százalékos GDP emelkedést prognosztizálnak a régióban, ami 0,5 százalékponttal több, mint a 2017-re várt ütem.

A Deloitte 9. alkalommal megjelent közép-európai CFO-felmérése (a vállalati pénzügyi vezetők véleményéről készített összegzés) a régió 12 országában közel 600 pénzügyi vezető megkérdezésével készült.

A vállalatok bizalmi indexe enyhe emelkedést mutat az egy évvel ezelőttihez képest, ami arra utal, hogy a pénzügyi vezetők hisznek vállalatuk jó kilátásaiban és az emelkedő árbevételben az elkövetkező év során.

Földvári Roland, a Deloitte CFO Program vezetője a közleményben kifejti: a felmérésből egyértelműen látszik, hogy Magyarországon a pénzügyi vezetők 2018-ra és az azt követő időszakra optimizmussal tekintenek. Ezt a bizakodásra okot adó légkört némileg beárnyalják olyan kihívások, mint a képzett munkaerő bevonzása és az általános üzleti költségek növekedése.

A vállalati digitalizáció elterjedésének korában a pénzügyi vezetők gyorsan felismerték, hogy a folyamatok automatizálása elkerülhetetlen, különösen a pénzügyi területen. A felmérés azonban azt mutatja, a pénzügyi vezetők csupán 7 százaléka gondolja úgy, hogy a pénzügyi terület teljes mértékben felkészült a cég egyre növekvő digitalizációs igényére. Ez az arány leginkább a termelő, valamint a technológiai, média és telekommunikációs (TMT) iparágakban magas.

A folyamat-automatizálástól várható költségmegtakarítást illetően megoszlanak a vélemények: a válaszadók harmada szerint a megtakarítás legfeljebb 10 százalék lesz, és közel hasonló arányban vannak azok a vezetők, akik akár 10-40 százalékos költségcsökkenést is elérhetőnek tartanak.

A digitális stratégia fő elemeként a digitális üzleti folyamatok irányítását, a Big Data, azaz adatalapú működési modellek alapján új adatelemzési megoldások kidolgozását és a pénzügyi funkció digitalizálását jelölték meg legtöbben.

A Deloitte évente elkészített felmérésében a közép-európai térség legnagyobb és legbefolyásosabb vállalatainak pénzügyi vezetőit kérdezik meg az őket érintő legfontosabb témákban, idén a gazdasági környezetre, a cégek prioritásaira és várakozásaira, a pénzügyi prioritásokra, és a pénzügyi funkció digitális átalakulására összpontosítottak.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
posterminal bankkartya card