Előfizetői tartalom

Máshogy emlékeznek a románok Szijjártó bukaresti útjára

MTI
|
Portfolio
A földgázszállító infrastruktúra nem szolgálhatja kizárólagosan egyetlen ország érdekeit - reagált Románia külügyminisztériuma Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfői szavaira, aki azt mondta, magyar vállalatok kötötték le a fekete-tengeri BRUA gázszállítási útvonal teljes, évi 4,4 milliárd köbméteres szállítási kapacitását. A román külügyminisztérium szerint a látogatás során semmilyen megállapodást vagy más kétoldalú dokumentumot nem írtak alá, amely Romániából Magyarországra irányuló gázexportra vagy bármilyen más új, az energiaszaktorban megvalósítandó projektre utalna.

Az európai szabályozás értelmében nem beszélhetünk kizárólagosan egyetlen irányba vagy országnak dedikált gázforrásokról vagy -infrastruktúráról - közölte a román külügy a helyi Business Review beszámolója szerint. A cikk emlékeztet rá, hogy az MTI hétfőn ismertette a magyar külgazdasági és külügyminiszter szavait (lásd a keretes írást), aki eszerint azt mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés