Mészárosék Spar-üzleteket vásárolnak (2.)
Üzlet

Mészárosék Spar-üzleteket vásárolnak (2.)

Portfolio
Spar-üzleteket vásárol az Appeninn, összesen 18 ingatlant vesznek meg 4,5 milliárd forintért az Erste két befektetési alapjától. A hírre szárnyalni kezdtek az Appeninn-részvények a magyar tőzsdén.
Az Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Befektetési Bizottsága hozzájárult, hogy az Erste Ingatlan Befektetési Alap, valamint az Erste Euro Ingatan Befektetési Alap összesen 18 darab kereskedelmi ingatlant értékesítsen az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. részére - tette közzé a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.

A tranzakció értéke 14,5 millió euró, azaz megközelítőleg a 4,5 milliárd forint.

Vidéki nagyvárosokban, üdülőhelyeken, megyeszékhelyeken illetve Pest megyei településeken működő kereskedelmi ingatlanokat vásárol az Appeninn Holding. A 18 településen található áruházakat a SPAR Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződés alapján bérli. A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül összesen több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület mellett, a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telekingatlan és kevéssel több, mint 1200 parkolóhely is.

A tranzakció teljes ügyleti értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint), az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel meghaladja az 1,8 millió eurót (572 millió forint). A befektetés éves hozama 12,7 százalék a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva - olvasható a közleményben.

Jelen tranzakció az Appeninn Holding új tulajdonosa által korábban bejelentett növekedési stratégia következő lépése, amellyel prémium kategóriás, illetve magas jövedelemtermelő képességű irodákkal és kereskedelmi ingatlanokkal bővül a társaság portfóliója

- áll a közleményben.

Tavaly augusztusban jelentették be, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Konzum és annak magántőke társasága, a Konzum PE részesedést szerzett az Appeninnben. Akkor a Konzum vezérigazgatója, Jászai Gellért a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, hogy az Appeninnt a Konzum és az Opus mellett a csoport fontos tagjának tartják, a cégre bíznák a csoport ingatlanvagyonának kezelését és fejlesztését, valamint a jövőbeni hazai és esetlegesen külföldi ingatlanbefektetéseinket is itt fogják összpontosítani. Ahhoz, hogy a külföldi befektetők térképére felkerüljön a cég, a jelenleginél legalább ötször nagyobb portfólióval kellene rendelkezni, ebbe az irányba szeretnének haladni - mondta el.

Információink szerint a tranzakciót az Erste kezdeményezte, a Sparnak nem volt sok szerepe benne és azért esett az Appeninnre a választás, mint vevő, mert az ő ajánlatuk volt elfogadható. Az eladókat, az Erste Ingatlan Befektetési Alapot, valamint az Erste Euro Ingatan Befektetési Alapot a Colliers International képviselte.

A szóban forgó bejelentés csupán egy ingatlanpiaci tranzakciót takar, melynek keretében az ingatlanok tulajdonosi összetétele változott csupán meg, míg azok bérlője továbbra is a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. maradt. Ez a tranzakció üzleteink működését semmilyen formában nem érinti

- kommentálta a bejelentést a Spar Magyarország a Portfolio-nak.

A hír közzétételét követően emelkedik az Appeninn árfolyama, 10 százalék feletti pluszban állnak a papírok.

Mészárosék Spar-üzleteket vásárolnak (2.)
A címlapkép forrása: AFP, fotós: Máthé Zoltán
gyar
gyár190920
klimakiller
BET
öngondi
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP