Őrült csapkodás Amerikában - Nincs ember, aki követni tudná
Üzlet

Őrült csapkodás Amerikában - Nincs ember, aki követni tudná

Portfolio
Mínuszban járnak az európai tőzsdék, tovább zuhannak az amerikai részvénypiacok is. A Dow Jones index esetében nagyon fontos szint roppant meg, új minimumra esett az értéke.

Eséssel zárta a napot a BUX

Eséssel zárták a pénteki kereskedést az európai tőzsdék. A DAX-index 1,3 százalékos mínuszban zárta a hét utolsó napját, míg a francia CAC40 1,5 százalékot veszített értékéből. A magyar tőzsde 1,4 százalékos eséssel zárja a pénteki kereskedést. Az OTP részvényei 0,7 százalékot emelkedtek, míg a Mol 1,1 csökkenéssel zárja a napot. A Richter részvényei a 6000 forintos szint alatt, 6,5 százalékos zuhanással fejezte be a kereskedést.


Idegesek a piacok Amerikában

Fontos szint alá esett a Dow a pénteki kereskedés első felében. A Dow Jones a csütörtöki 23 860 pontos záró-szintje alá zuhant, amelyet további esés követett, majd éles fordulat következett és árfolyam ismét pozitív tartományba lendült vissza.


Bizonytalanságot várnak az elemzők a Richternél

Az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága által kezdeményezett átmeneti intézkedések küldték padlóra a Richter árfolyamát a pénteki kereskedésben. Tovább a cikkhez

Emelkedéssel kezdik a kereskedést az amerikai indexek

A jelentős csütörtöki esés után emelkedéssel kezdték a hét utolsó napját az amerikai tőzsdék. A Dow 1,1 százalékos erősödése mellett az S&P500 1,2 százalékos emelkedést mutat. A német DAX-index ledolgozott egy keveset a korábbi mínuszokból, míg a magyar tőzsdeindex 1,2 százalékos mínuszban jár.


Enyhe pluszban az amerikai határidős indexek

A csütörtöki kereskedésben látott drámai zuhanás után mérsékelt emelkedést mutatnak az amerikai határidős részvényindexek, azonban az ázsiai tőzsdék esése és az európai részvénypiacokon irányadó pénteki lejtmenet a tengerentúli tőzsdék esetében is borús napot vetíthet előre. A befektetőket továbbra is az infláció- és a kötvényhozamok emelkedése aggasztja. A tengerentúli monetáris politika vártnál gyorsabb ütemű szigorításának gondolata pedig a részvénypiacok teljesítményére is rányomta bélyegét. Amennyiben a tengerentúli esés folytatódik, a Dow Jones a 2008-as válság óta a legrosszabb hetét zárhatja pénteken. A határidős Dow 0,1 százalékos emelkedést mutat.


Tovább esik a magyar tőzsde

Fokozódik az eladói nyomás a magyar tőzsdén. A reggeli mérsékelt mínuszok után immár 700 pont feletti esést mutat a BUX-index. A hazai börze 1,8 százalékos esése mellett a lengyel börze 0,8 százalékos mínuszban jár, míg az osztrák ATX 1,5 százalékot veszített értékéből. A hazai blue chipek esetében a Magyar Telekom minimális, 0,1 százalékos emelkedést mutatnak, míg az OTP részvényei 0,2 százalékos mínuszban járnak. A Mol 1,8 százalékot esett, míg a Richter részvényei 4,9 százalékos zuhanást mutatnak a tengerentúli nyitás felé közeledve.


Folytatódik a lejtmenet a német tőzsdén

Tovább esik a német részvényindex. A DAX a tengerentúli nyitás felé közeledve 1,4 százalékos mínuszban jár, míg a bankszektor részvényei továbbra is jelentősen alulteljesítenek.


Beszakadt a Richter árfolyama

Hatalmasat zuhantak a gyógyszergyár részvényei pénteken. Az árfolyam 13:15-kor beszakadt, majd a társaság negyedórával később tette közzé az Esmya-készítményére vonatkozó rendkívüli tájékoztatását. Ezt követően árfolyam felfelé pattant, majd a részvény tovább esett. A Richter részvényei a 6100-as szint közelébe zuhantak, amely 4,7 százalékos esést jelent.


Átmeneti intézkedések a Richter fontos készítményénél

A Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottság (PRAC) átmeneti intézkedések végrehajtását kezdeményezte a Richter készítményével kapcsolatban. Tovább a cikkhez

Gyorsjelentés előtt zuhan a Richter

A magyar tőzsde immár 1,6 százalékos mínuszban jár, a blue chipek közül az OTP 0,3 százalékos mínuszban jár, míg a Mol részvényei 1,8 százalékos esést mutatnak. Nincs jó napja a Richternek, a gyógyszergyártó részvényei jelentős zuhanást követően több mint 4 százalékos mínuszban állnak. A társaság hétfőn hajnalban teszi majd közzé a negyedik negyedéves gyorsjelentését.


Hatodik napja esik az olajár

Hat napja zuhan a kőolaj árfolyama, miután az USA nyersolaj kitermelése új csúcsra emelkedett, míg Irán az olajkitermelésének növelését jelentette be. Tovább a cikkhez

Újra elromlott a hangulat Európában

A pénteki kereskedés első felében látott mérsékelt mínuszok után ismét lefordultak az európai részvényindexek. A német DAX-index 1 százalékos esést mutat a tengerentúli nyitás felé közeledve. A hazai tőzsde esetében is érezhető a piaci hangulatromlás. A BUX-index 1,3 százalékos esést mutat. Az OTP 0,8 mínuszban jár, míg a Mol és a Richter részvényei is 2 százalék feletti esést mutatnak.


Pozitív tartományban járnak az amerikai határidős indexek

A hét negyedik napjának hatalmas esését követően óvatos hangulatjavulást valószínűsítenek az amerikai határidős indexek. Mindhárom tengerentúli benchmark pozitív tartományban jár az amerikai piac nyitása felé közeledve. A határidős Dow és a határidős S&P500 árfolyama is 0,5 százalékos pluszban jár.


Kivárás jellemző az európai részvénypiacokon

A csütörtöki drámai zuhanások után nem képesek magukra találni az európai tőzsdék. A kontinens börzéi minimális mínuszban járnak pénteken délelőtt. A milánói börze néhány pontos csökkenése mellett a francia CAC40 0,4, míg a spanyol IBEX-index 0,5 százalékos esést mutat. A német DAX-index 0,3 százalékos mínuszban jár. A Deutsche Bank és a Commerzbank részvényei 2 százalékos eséssel továbbra is alulteljesítenek, míg az E.ON papírjai 1,3 százalékos esést mutatnak.


Enyhe mínuszban jár a BUX

Mérséklődnek a mínuszok a magyar tőzsdén péntek délelőtt. A BUX-index a jelentős csütörtöki zuhanás után próbál magára találni, a hazai börze 0,4 százalékos negatív tartományban jár. A hazai blue chipek esetében az OTP 0,2, a Richter 0,5, a Mol részvényei pedig 0,8 százalékos csökkenést mutatnak. A kisrészvényekre pillantva ezúttal is az egyedi sztorik mozgatják a befektetők fantáziáját, az Alteo 4, míg az Appeninn részvényei 4,7 százalékos pluszban járnak.


Az irányt keresi a DAX-index

A negatív részvénypiaci hangulatban mérsékelt eséssel indította a pénteki kereskedést a DAX. A német tőzsdeindex a január 23-i csúcsához képest immár majdnem 10 százalékot veszített értékéből. A napot 0,2 százalékos eséssel indító DAX-index felfelé pattant a pénteki kereskedés első felében, miután a piaci szereplők az elmúlt napok tőzsdei zuhanásai után további iránymutatásra várnak. A német tőzsdeindex esetében gyengén teljesítenek a bankszektor részvényei, azonban a Volkswagen és az Infineon részvényei 1 százalék feletti emelkedést mutatnak.


Szárnyalnak az Appeninn részvényei

A tengerentúli tőzsdék drámai zuhanása után az ázsiai indexek is nagyot estek pénteken. A hazai tőzsdén is eséssel indult a nap, a BUX-index 0,7 százalékos mínuszban vágott neki a pénteki kereskedésnek. Az OTP 0,5, a Richter 0,8 százalékos mínuszban kezdte a hét ötödik napját. a Mol részvényei 0,9 százalékot veszítettek értékükből, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos eséssel indította a napot.


A kivételt ezúttal az Appeninn jelenti: a részvény 7 százalékos erősödést mutat, miután a társaság pénteken bejelentette, hogy megvásárolja az egykori Andrássy-palotát, mai nevén Dávid házat.


A Sparok után ezt a palotát vették meg Mészárosék

Megállapodást kötött az Appeninn Holding Nyrt. az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház megszerzésére - tette közzé a társaság a BÉT honlapján. Az 'A' kategóriás irodaház, a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásával kerül a tőzsdei társaság tulajdonába. A vételár közel 2,2 milliárd forint (7 millió euró). Tovább a cikkhez

A 2008-as válság óta nem volt ekkora vérengzés a tőzsdéken

Mi történik a tőzsdéken?

A csütörtöki kereskedésben drámai zuhanást láthattunk az amerikai tőzsdéken. Az irányadó részvényindexek igen jelentős eséssel zárták a hét negyedik napját, miután a befektetőket ezúttal is az emelkedő kötvényhozamok aggasztották. A Dow Jones ezerpontos zuhanás után 4,2 százalékos eséssel fejezte be a kereskedést, míg a Dow-komponensek közül a legrosszabb teljesítményt az American Express, az Intel és a Caterpillar részvényei nyújtották csütörtökön. Az S&P500 3,75, míg a Nasdaq 3,9 százalékos zuhanással fejezte be a kereskedést.

Ilyen vérengzést utoljára a 2008-as válság idején láttunk.

Az amerikai tőzsdék zuhanása után Ázsiában is nagyot estek a részvénypiacok. A japán Nikkei 2,3 százalékot esett, míg a Shanghai Composite 4,6 százalékos mínuszt mutat, amely 2017 májusa óta nem látott mélypontokat jelent. A Hang Seng jelentős zuhanás után 3 százalék feletti zuhanást produkált és nem volt jobb a helyzet a Ázsia más részein sem, a dél-koreai börze 1,8 százalékot veszített értékéből.

A határidős DAX-index árfolyama mérsékelt, 0,5 százalékos mínuszban jár a pénteki, európai piacnyitás felé közeledve.

Ilyen előjelek alapján szinte borítékolható az esés a magyar tőzsdén is a pénteki kereskedés első szakaszában.


A 2008-as válság óta nem volt ekkora vérengzés a tőzsdéken

A forint az euróval szemben a 311-es szint közelében tartózkodik ma reggel, egy svájci frank 270 forintot ér, míg egy dollárért 253 forintot kell fizetni ma reggel.A 2008-as válság óta nem volt ekkora vérengzés a tőzsdéken

Mire figyeljünk ma?

  • A hét utolsó napján a hazai makroadatok közül a KSH decemberre vonatkozó, külkereskedelmi mérleg adatsorát érdemes kiemelni.
  • Nagy-Britanniából a decemberre vonatkozó kiskereskedelmi forgalmi adatsorokat teszik közzé.


A 2008-as válság óta nem volt ekkora vérengzés a tőzsdéken
epitkezes_csaladihaz
Frankfurti tőzsde
Ezek a legsugárzóbb mobiltelefonok: a tied is köztük van?
gyar
deloitte logo
Brexit fellelegezhetnek a nalunk elo britek is allampolgar jog letelepedes1500
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Frankfurti tőzsde