Az egészségügyre és az informatikushiányra is van megoldása az egykori NNG-vezér startupjainak
Üzlet

Az egészségügyre és az informatikushiányra is van megoldása az egykori NNG-vezér startupjainak

Portfolio
Bemutatkozott Balogh Péter Inkubációs programja, a Baconsült első öt támogatott startupja, amelyek közül kettőnek is az informatikushiány enyhítése a célja, van köztük a gyermeknevelésre digitális segítséget kínáló megoldás, keresésoptimalizáló és egy olyan orvos kereső applikáció, amely a magánegészségügy keretein belül kínál megoldást a tanácstalan betegeknek.
A Medicall az egészségügy ubereként definiálta magát, ami ma már kevésbé cseng olyan jól, mint néhány évvel ezelőtt, de kétségtelen, hogy a két cég üzleti modellje mutat hasonlóságokat. A felhasználók egy mobil applikációval telefonos konzultációt és házi vizitet igényelhetnek a rendszerben egyelőre elérhető 250 orvostól. A pácienseknek így nem kell az interneten keresgélniük kétes gyógymódokat bajaikra, hanem megbízható szakembertől kérhetnek iránymutatást 350 forint/percért.

Ha az orvos úgy találja, hogy valamilyen okból indokolt a helyszíni vizsgálat 17500 forintét kiszáll a helyszínre is, a páciens pedig az applikáción követheti, hol jár az orvosa. A tavaly október közepén indult szolgáltatásnak 6 ezer felhasználója van, Budapest mellett, Debrecenben, Szegeden és Győrött is. A Baconsülttől kapott 50 millió forintos támogatást a régiós terjeszkedés előkészítésére szeretnék felhasználni.

A Green Fox Academy sokaknak ismerős lehet, ez Magyarország első négy hónapos programozó iskolája, amelyet 2015-ben az informatikushiány hívott életre, és jelenleg 200 karrierváltó tanul náluk programozónak.

Jelenleg 15-20 ezer informatikus hiányzik a piacról, ezeknek a munkahelyeknek a 15 százaléka a nálunk átképzett juniorokkal is betölthető

- mondta Langmár Péter, alapító. A cég már megkezdte prágai iskolája nyitásának előkészületeit is és további potenciált lát a régióban.

"Nyugat-Európában az átlagfizetés és az IT-s átlagfizetés között nagyjából 10 százalék differencia van az utóbbi javára, amíg a régióban ugyanez durván 100 százalék"

- mutatott rá Langmár a régiós lehetőségekre.

A Codium küldetése minél több gyermekkel játékosan megszerettetni a programozást már 8-14 éves korban. A kezdést nehezítő - és ebben a korosztályban akár ellehetetlenítő - szintaktikai szabályok magolása helyett a tanulók egy a Minecraftból már jól ismert és szeretett környezetben sajátítják el a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot.

A Plukkido-t alapító pszichológusok és szociálpedagógusok 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos, kizárólag pozitív kommunikációt alkalmazó eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása, az agresszív viselkedés, a játszótérről vagy az otthonról való nehézkes indulás vagy akár a hosszú, unalmas autózás.

Egy másik inkubált cég a Prefixbox, melynek alapítója, a Bingnél és a Microsoftnál szerzett tapasztalatok után jött rá, hogy a webshopok keresői nem működnek megfelelő hatékonysággal, ezért létrehozta saját fejlesztésű keresőmegoldását, amely a webshopok forgalmának növelését segíti, így a vásárlók valóban azt találhatják meg, amit keresnek.

A magántőkéből működő Baconsült jelenleg is 13 startupot segít, köztük olyan megoldásokat, mint a Bookr Kids, a CX-Ray, a Logiscool, vagy a Dreamjobs. A cégek 50 millió forint körüli támogatást kapnak, amiből 47 millió vissza nem térítendő állami forrás, amit az NKFI Hivatal "Innovációs ökoszisztéma" (ÖKO_16) pályázati programján nyertek. Ezt egészítik ki 5-10 millió saját tőkével.
Benzinkút
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Benzinkút
Olvasta már? Olcsóbb lett a benzin