Soros most egy vezető amerikai pénzügyi portálon riogat
Üzlet

Soros most egy vezető amerikai pénzügyi portálon riogat

Portfolio
Bár a január végi davosi világgazdasági fórumra időzítve már megjelent egy Soros György-figyelmeztetés arról, hogy a nagy technológiai vállalatok, mint a Facebook és a Google napjai meg vannak számlálva, az amerikai Marketwatch ma közölt egy ezekről a témákról szóló vélemény írást a magyar-amerikai befektetési milliárdostól.
A Portfolio január 26-án foglalta össze, hogy Soros György arra figyelmeztetet:

Csak idő kérdése, hogy az amerikai informatikai monopóliumok globális dominanciája megszakadjon. Davos jó hely arra, hogy kijelentsük, napjaik meg vannak számolva. A szabályozási és az adózási ügyek fogják őket tönkretenni, és az EU versenybiztosa, Margrethe Vestager lesz a végzetük.

Nagyon hasonló üzeneteket hangsúlyozott Soros a Project Syndicate-nek írt és az amerikai portál által most közölt írásban, amelyet a Marketwach a címlapján előkelő helyen tett közzé szerda este.

Soros most egy vezető amerikai pénzügyi portálon riogat
Soros a cikkben az általa is régóta támogatott nyílt társadalmak fennmaradását látja veszélyben, mert terjednek a diktatórikus és maffia jellegű állami berendezkedések, és Donald Trump törekvéseit is úgy látja, hogy maffiarendszerű államot akar létrehozni, de az amerikai intézmények és az alkotmány megakadályozza ezt. A milliárdos szerint azonban a nagy amerikai technológiai vállalatok összességében csak fokozzák az amerikai állam impotenciáját, hogy a helyzetet hatékonyan kezeljék, ráadásul gátjai a valódi innovációnak és a társadalom hatékony, demokratikus működésének is.

Soros a cikkben hosszan sorolja, hogy a Facebook és a Google milyen üzleti modellek felé halad és azok milyen káros hatásokkal járhatnak.

Összességében a társadalom kizsákmányolását, az emberek idejének és figyelmének elvonását, a szabad gondolkodás korlátozását és így a szabad választások káros befolyásolását rój fel ezen technológiai órások nagy bűneként.

Egyúttal azt az ijesztő jövőt is fellebbenti, hogy a diktatórikus berendezkedésű államok, mint például Kína, előszeretettel kihasználják ezen (és saját kínai) plaftormok iszonyatos információs adatbázisait az emberek megfigyelésére és így az Orwelli világtól is sokkal szigorúbb rendszerek is felépíthetők.

Összességében azonban azt hangsúlyozza, hogy az amerikai és az európai monopóliumellenes törvény alapvetően különböznek egymástól és az EU sztenderdjei sokkal szigorúbbak, így végül az EU versenyjogi biztosa által vitt irányvonal lesz majd a nagy amerikai technológiai vállalatok veszte, ő fogja megtörni ezen cégek globális dominanciáját.

Címlapkép forrása: OLIVIER HOSLET / POOL / AFP
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde