Előfizetői tartalom

Visszautasítja az Alteo a szabadalmi jogsértés vádját

Portfolio
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közleményben reagált a "Megjelent az erőműcégekben a NER, a versenytársak rosszat sejtenek" címmel az Indexen megjelent cikkre. A társaság szerint a konszolidációba bevont leányvállalata, a Sinergy Energiakereskedő Kft. szabályozói központját működtető rendszer nem esik, és korábban sem esett a szabadalmi oltalom körébe. Ezért a társaság, illetve a Sinergy Energiakereskedő Kft. a VPP Magyarország Zrt. által vélelmezett jogsértést nem tartja megalapozottnak, és a VPP anyagi igényét kategorikusan visszautasítja.

A portál cikke szerint az egyik, Magyarországon virtuális erőműveket üzemeltető társaság, erőművásárlási terveire Exim-hitelkeretet is kapó VPP-csoport szabadalom-bitorlással vádolja a többieket. A VPP Energy négy versenytársának (Veolia, E.On, Alpiq, Alteo) is levelet írt, amelyben pénzt követel tőlük, mondván azok használják a csoport szabadalmát. Ezért a cég kilátásba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés