Előfizetői tartalom

Visszautasítja az Alteo a szabadalmi jogsértés vádját

Portfolio
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közleményben reagált a "Megjelent az erőműcégekben a NER, a versenytársak rosszat sejtenek" címmel az Indexen megjelent cikkre. A társaság szerint a konszolidációba bevont leányvállalata, a Sinergy Energiakereskedő Kft. szabályozói központját működtető rendszer nem esik, és korábban sem esett a szabadalmi oltalom körébe. Ezért a társaság, illetve a Sinergy Energiakereskedő Kft. a VPP Magyarország Zrt. által vélelmezett jogsértést nem tartja megalapozottnak, és a VPP anyagi igényét kategorikusan visszautasítja.

A portál cikke szerint az egyik, Magyarországon virtuális erőműveket üzemeltető társaság, erőművásárlási terveire Exim-hitelkeretet is kapó VPP-csoport szabadalom-bitorlással vádolja a többieket. A VPP Energy négy versenytársának (Veolia, E.On, Alpiq, Alteo) is levelet írt, amelyben pénzt követel tőlük, mondván azok használják a csoport szabadalmát. Ezért a cég kilátásba...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái