Előfizetői tartalom

Teljesülhet a kormány álma: Magyarország széttépheti láncait Paks és a napenergia segítségével

Portfolio
Az áramimport megszüntetése a kormány kiemelt célja - hangsúlyozta Lázár János a csütörtöki kormányinfón, ismét. Nem ez volt ugyanis az első eset, hogy a kormány részéről jelzés érkezett arra vonatkozóan, hogy Magyarországot önellátóvá kívánják tenni a villamos energia tekintetében. A kancelláriaminiszter már decemberben és januárban is arról beszélt: az a cél, hogy a magyar önállóság erősödjön az energetika terén. Ami a korábbiakhoz képest újdonságnak tűnik, az az, hogy a kabinet célkitűzései már meglehetősen konkrétak e téren: az áramimport arányát tíz éven belül szorítanák le 0 százalékra.

Teljesülhet a kormány álma: Magyarország széttépheti láncait Paks és a napenergia segítségévelAz önellátó magyar villamos energia rendszer megteremtésének célját a kancelláriaminiszter a tervezett napelemes fejlesztések kapcsán említette, azonban korábban már felbukkant a kormányzati érvrendszerben a Paksi Atomerőmű tervezett új, 5. és 6. blokkjának megépítése mellett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái