Üzlet

Csődbe mehet az ikonikus hangszergyártó

Portfolio
A csőd veszélye fenyegeti a Gibsont. Az ikonikus gitárgyártó, amelynek hangszerein olyan zenészek játszottak, mint Bob Marley, Slash vagy Carlos Santana, komoly pénzügyi nehézségekkel néz majd szembe az elkövetkező hónapok folyamán.
Az elmúlt héten a társaság közleményében igyekezett megnyugtatni a hitelezőit, továbbá ingatlanok értékesítésével próbált meg levegőhöz jutni, azonban elképzelhető, mindez nem bizonyul majd elégségesnek, és a Gibson menedzsmentje további lépésekre kényszerül majd, amennyiben meg akarja menten a csőd szélére sodródott céget.

Az 1 milliárd dollár feletti éves árbevétellel rendelkező hangszergyártó komoly problémákkal néz szembe. A Gibson pénzügyi vezetője alig egy év után távozott posztjáról, míg a társaság 375 millió dolláros, fél éven belül lejáró adóssággal rendelkezik. Majd ezt követően a Gibsonnak egy 145 millió dolláros bankhitel visszafizetéséről is gondoskodnia kell majd.

Iparági vélekedések szerint a Gibson vezérigazgatója körül lassan elfogyhat a levegő, miután Henry Juszkiewicz lehetőségei behatároltak, ha meg akarja menteni a céget. A Gibson menedzsmentje egyrészt dönthet a hamarosan lejáró adósság refinanszírozásáról, amely a jelenlegi helyzetben vélhetően a Gibson számára túl drága opciót jelentene. További lehetőség másrészt, hogy Juszkiewicz a külső nyomásnak engedve arra kényszerülhet, hogy a tulajdonrészének egy bizonyos hányadának feladásával elégítse ki a társaság hitelezőit. Nem lehet kizárni azonban, hogy más megoldás hiányában a menedzsment végül csődöt jelenthet, így pecsételve meg a világ egyik legismertebb hangszergyártójának sorsát.

(CNBC)
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
bitcoin automata shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter