Üzlet

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Csütörtökön eséssel zárták a kereskedést az ázsiai tőzsdék, az egyetlen kivételt a Holdújév ünnepe után újranyitó sanghaji börze jelentette, amely 2 százalékot emelkedett. A hét negyedik napján esnek az európai tőzsdék is, azonban az amerikai részvényindexek ugyanakkor erősödnek.

Eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a magyar blue chipek

Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde. A BUX 327 pontos eséssel, 0,8 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A hazai blue chipek eséssel zárták a napot. Az OTP 1,3 százalékos csökkenése mellett a gyorsjelentését tegnap publikáló Magyar Telekom 0,3 százalékot esett. A Richter 0,6, míg a Mol 1,3 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.


Újra 25 000 pont felett jár a Dow

A hét harmadik napjának borús hangulata után ismét emelkednek az amerikai részvényindexek. A Dow Jones 268 pontos erősödés után 1,1 százalékos pluszban jár, míg az S&P500 0,9 százalékos erősödést mutat.


Emelkedik a Plotinus, esik a Rába

A tegnapi negyedik negyedéves gyorsjelentése után 0,4 százalékos esést mutatnak a Rába részvényei. 1,5 százalékos emelkedéssel jól teljesítenek a Duna House papírjai, míg a Plotinus részvényei 5,5 százalékos emelkedésnél járnak.

Továbbra is esik a magyar tőzsde

Csupán kismértékben javult a hangulat a régiós börzéken a csütörtöki kereskedés második felére. A prágai tőzsde 0,1 százalékos esése mellett a lengyel WIG a szerdai záróértéke közelébe kapaszkodott vissza. A bécsi tőzsde 0,7 százalékos mínuszban jár, míg a magyar tőzsde 1 százalékos esést mutat. A BUX index 10,6 milliárdos forgalom mellett 399 pontos mínuszban jár. A hazai blue chipek közül az OTP és a Mol részvényei 1,2 százalékos esést mutatnak, a Richter 1, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékos mínuszban jár.


106 pontos emelkedéssel nyitott a Dow

Erősödéssel indul a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államokban, a Dow Jones és az S&P500 0,4 százalékos pluszban vág neki a hét negyedik kereskedési napjának.

Emelkedéssel kezdődhet a csütörtöki kereskedés Amerikában

A tengerentúli határidős részvényindexek erősödést vetítenek előre a csütörtöki piacnyitásra. A Dow futures 69 pontos erősödést mutat, ami 0,2 százalékos erősödésnek felel meg.

Tovább zuhan a Bitcoin

A délelőtt második felének felpattanási kísérlete után újra esni kezdett a Bitcoin, a kriptodeviza árfolyama a lélektani 10 000 dolláros szint alá esett. Az árfolyam 4,8 százalékos mínuszban jár az amerikai piacnyitás felé közeledve.


Gyorsjelentés után esik a Deutsche Telekom

Az amerikai piacnyitás felé közeledve sem tud magára találni a német tőzsde. A DAX 0,8 százalékos mínuszban jár csütörtök délután. A gyorsjelentését ma publikáló Deutsche Telekom 3,4 százalékos esésével a legrosszabbul teljesítő német DAX-komponens. A HeidelbergCement papírjai 1,8, míg az Infineion részvényei 1,2 százalékos mínuszban járnak.


Vegyesen teljesítenek a Mészáros-papírok

A magyar tőzsde 7,2 milliárd forintos forgalom és 495 pontos esés mellett 1,2 százalékos mínuszban jár. Felemás teljesítmény jellemzi ugyanakkor a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó részvények. A CIG Pannónia 1,6 százalékos esése mellett a Konzum 0,3 százalékos erősödést mutat, míg az Opus papírjai 1,2 százalékos pluszban járnak.

Nem mozgatta meg a befektetőket a két szerdai gyorsjelentés

Mérsékelt elmozdulást mutat a Magyar Telekom árfolyama a társaság tegnap közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentése után, az árfolyam 0,5 százalékos esést mutat az amerikai piacnyitás felé közeledve. Nem mozgatta meg a befektetőket a Rába beszámolója sem. A negyedik negyedéves gyorsjelentését szintén szerdán publikáló Rába papírjai nem mutatnak változást a részvény szerdai záróértékéhez képest.
Nagyot esett csütörtökön a Bitcoin

A csütörtöki kereskedés első felében nagyot esett a Bitcoin, miután a francia pénzügyi felügyelet állásfoglalása szerint a kriptodeviza kereskedési platformokra is az Európai Unió MiFID 2-es irányelvei vonatkoznak. A kriptodeviza napi mélypontjáról emelkedéssel próbálkozik, azonban az árfolyam továbbra is 1,6 százalékos mínuszban jár.


Vegyesen teljesítenek az amerikai határidős indexek

Az amerikai határidős részvényindexek meredek eséssel indították a napot, azonban a tengerentúli piacnyitás felé közeledve a Dow, és az S&P futures is ledolgozta a nap első felének mínuszait. A határidős Dow Jones 8 pontos esést mutat, míg a határidős S&P500 5 pontos pluszban jár a csütörtöki piacnyitás előtt.

Esnek az európai tőzsdék

Mérsékelt mínuszban járnak az európai részvényindexek. A német DAX 0,7, a francia CAC40 0,3 százalékos esést mutat. Borús a hangulat a régiós börzéken is, a bécsi ATX 0,5 százalékos mínuszban jár, míg a lengyel tőzsde 0,9 százalékos esést mutat. A BUX index 430 pontos esés mellett 1,1 százalékos mínuszban jár.


Mínuszban jár a magyar tőzsde

1,2 százalékos esést mutat a BUX. Jól teljesítenek ugyanakkor az Opus részvényei, amelyek 1,4 százalékos emelkedést mutatnak. A Rába papírjai egyelőre nem mutatnak érdemi elmozdulást a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentése után.


Esik a BUX

Rossz a hangulat a magyar tőzsdén csütörtök délelőtt. A BUX index 440 pontos esés mellett 1,1 százalékos mínuszban jár. A Magyar Telekom 0,5, az OTP részvényei 1,2, míg a Mol papírjai 1,7 százalékos esést mutatnak.


Hullámvasúton a Bitcoin árfolyama

A szerdai kereskedésben látott csökkenést követően felfelé pattant a kriptodeviza árfolyama csütörtökön reggel, majd ismét esni kezdett az árfolyam. A volatilis csütörtöki kereskedés első felében a Bitcoin árfolyama 0,2 százalékos emelkedést mutat.


Nagyon veszélyes a helyzet most a piacokon

Nem túl jó jel, ha egy indexben túl sok nagykapitalizációjú cég van egyetlen szektorból - véli Bill Smead, a Smead Capital Management vezérigazgatója és befektetési vezetője. A részvénypiaci rali a közelmúltban főleg a technológiai papíroknak volt köszönhető, mint az Amazon, a Tesla és a Netflix. Tovább a cikkhez

Esik a Richter

Fokozódik az esés a magyar tőzsdén, a BUX 277 pontos esés mellett 0,8 százalékos mínuszban jár. A hazai blue chipek vegyesen teljesítenek, a Magyar Telekom mérsékelt, 0,1 százalékos emelkedést mutat a tegnapi gyorsjelentése után, míg a Richter árfolyama mérsékelt esést mutat. Az OTP 1, míg a Mol részvényei 1,4 mínuszban járnak.


Telekom: utcai harc folyik az ügyfelekért

Tegnap délután tette közzé legfrissebb számait a Telekom, a vállalat vezetői ma reggel sajtótájékoztatón beszéltek a trendekről. Tovább a cikkhez

Esnek az európai tőzsdék

Borús a hangulat a kontinens börzéin a csütörtöki piacnyitás után. A német DAX 0,9 százalékos esést mutat, míg a francia CAC40 0,6 százalékos mínuszban jár. A régiós tőzsdék esetében a bécsi ATX 0,5 százalékos esése mellett a BUX index 0,5 százalékos esést mutat. A prágai tőzsde egyelőre azonban nem volt képes érdemben elmozdulni a szerdai záróértéke közeléből.


Elromlott a hangulat a magyar tőzsdén

Eséssel indul a csütörtöki nap a hazai börzén, a BUX 156 pontos eséssel kezdi a hét negyedik napját. A hazai blue chipek közül a negyedik negyedéves gyorsjelentését tegnap publikáló Magyar Telekom 0,3 százalékos mínuszban indítja a napot, az OTP papírjai 0,4 százalékos esést mutatnak. A Mol 0,2 százalékos emelkedést mutat.


Újra esik az olaj

Bár az elmúlt hét második felének emelkedése hétfőn is kitartott, azonban a kőolaj árfolyama ezt követően újra esni kezdett. A WTI jegyzése 0,3 százalékos esést mutat ma reggel.


A jármű üzletág húzta vissza a Rábát

A Rába közzétette negyedik negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, hogy az összes fontos soron gyengébben teljesített a vállalatcsoport, mint egy évvel korábban. Ez döntően a Jármű üzletág gyengébb teljesítményével, a növekvő alapanyagárakkal, valamint a negatív devizahatással volt magyarázható. A teljes évet figyelembe véve viszont az üzemi- és a nettó eredménysorokon is érdemi növekedés volt tapasztalható. Tovább a cikkhez

A Fed jegyzőkönyv rontotta el a hangulatot a tőzsdéken

Mi történik a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel indult a szerdai kereskedés a tengerentúlon, azonban a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről közzétett jegyzőkönyv végül elrontotta a hangulatot az amerikai tőzsdéken. A kezdeti, majdnem 300 pontos emelkedést követően a Dow esni kezdett, miután a befektetők ismét a vártnál gyorsabb ütemű monetáris szigorítás miatt aggódtak.
  • A szerdai jegyzőkönyv alapján az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed további gazdasági növekedést és az infláció erősödését várja, tehát az Egyesült Államokban folytatódhatnak a kamatemelések. A jegyzőkönyv publikálása után az amerikai 10-éves államkötvény hozam új négyéves csúcsra emelkedett.
  • Az amerikai tőzsdék végül eséssel zárták a szerdai kereskedést. A Dow Jones 0,67, az S&P500 0,55, a Nasdaq pedig 0,22 százalékos eséssel fejezte be a napot.
  • Az amerikai börzék szerdai esése után Ázsia nagy részén is rossz volt a hangulat csütörtökön. Az egyetlen kivételt a kínai Holdújév ünnepe után újranyitó Shanghai Composite jelentette, amely 2,1 százalékos emelkedést mutat ma reggel. A japán Nikkei 1 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos mínuszban jár.
  • A határidős DAX-index árfolyama 110 pontos csökkenést mutat ma reggel, amely 0,8 százalékos esést vetíthet előre.
  • A forint a hét első felének gyengülése után a 312-es szint közelében tartózkodik az euróval szemben, egy dollár 254 forintba kerül, míg egy svájci frankért 271 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán publikálta negyedik negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, a vállalat a fontosabb eredménysorokon az elemzői várakozásoknál jobb számokat közölt. A negyedévben az összes bevétel 6,3 százalékkal 161,4 milliárd forintra nőtt, az EBITDA 1,2 százalékos bővüléssel 42,3 milliárd forintra emelkedett, míg adózott eredmény 5,2 milliárd forint lett.
  • Csütörtökön a KSH közzéteszi a januárra vonatkozó kiskereskedelmi forgalmi statisztikáit, míg további érdeklődésre tarthat számot a Transparency International éves korrupció érzékelési indexe is.
  • A nemzetközi makroadatok közül a csütörtök délelőtt érkező német Ifo indexet érdemes kiemelni, míg a hét negyedik napján a befektetők az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére és a negyedik negyedéves brit GDP adatra figyelhetnek.


A Fed jegyzőkönyv rontotta el a hangulatot a tőzsdéken

Már most a legrosszabbra készül a Telekom?

A Telekom ontja magából a pénzt. Még úgy is, hogy a vállalat masszív beruházási programot hajt végre, mobil- és vezetékes hálózatot is fejleszt. A szabad cash flow évek óta 50 milliárd forint felett, mégsem engedik ki a készpénzt, például magasabb osztalékra, még akkor sem, ha az évek óta emlegetett gyilkos verseny a Telekom számain szinte egyáltalán nem látszik. Rendhagyó módon nem a múlt, hanem a jövő boncolgatásával foglalkozunk, azt próbáljuk kideríteni, mire számíthat a Telekom menedzsmentje, miért annyira óvatosak a cég vezetői, mitől tartanak, mire tartalékolnak? Tovább a cikkhez
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Nagyot esett a Mol