Előfizetői tartalom

Bréking: száműzik a dízelautókat a német nagyvárosokból

Szandányi Levente
Döntött a lipcsei Szövetségi Közigazgatás Bíróság: helybenhagyták az alsóbb szintű bíróságok döntéseit, amelyek értelmében szükség esetén ki lehet tiltani a dízelautókat Düsseldorf és Stuttgart belvárosából. A döntés precedens értékű, hamarosan több tucat német városban kényszerülhetnek hasonló döntésre az önkormányzatok. Fontos ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a bíróság elvárja az aránysosság elvének teljesülését, vagyis csak végső esetben tilthatók ki a dízelautók, és adott időt az átállásra. Stuttgartban 2019 szeptembere előtt nem léphet életbe a szigorú szabályozás, amelynek várhatóan súlyos hatásai lesznek a dízeltechnológiára és a járműgyártókra.

Portfolio-MAGE Járműipar 2018 A járműipar legnagyobb jövőbeli kihívásairól is szó lesz a Portfolio-MAGE Járműipar 2018 áprilisi konferenciáján. Még nem késő jelentkezni! Információ és jelentkezés Száműzik a dízelautókatAhogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk a lipcsei Szövetségi Közigazgatási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái