Előfizetői tartalom

Felpörgött a napenergia-forradalom - Roham indult a támogatásokért

Portfolio
Az év elején ismét megugrott a megújuló, zömmel napelemes kiserőművek létesítésére irányuló bővítési kedv. Az év első két hónapjában beérkezett, feldolgozás alatt lévő METáR-kérelmek által igényelt támogatási igény már most meghaladja az idei évre kijelölt támogatási keretet. Miközben egymás után épülnek a nagyobb naperőművek, a kisebb, így a háztartási méretű kiserőművek telepített kapacitásai is szépen gyarapodnak.

A március elejéig beérkezett és elbírált METáR (Megújuló Energia Támogatási Rendszer) kérelmek összesített adatai arról tanúskodnak, hogy 2018-ban eddig 196 darab, az idei támogatási kerethez tartozó támogatási igény érkezett be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, míg tavaly egész évben összesen 61 darab igénylést nyújtottak be a hivatalhoz. (Mindemellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés