Előfizetői tartalom

Odacsapott a GVH: 85 millióst fizetnek az Orangeways-tulajdonosok

Portfolio
A Pivot-Consulting Kft., a West Block Zrt., az Orangeways Hungária Kft. és a RÁ-BA Projektmenedzsment Zrt. hatósági engedélyek hiányában jogsértően keltette a fogyasztókban azt a benyomást, hogy az "Orangeways" márkanév alatt menetrend szerinti autóbuszos személyszállítási tevékenységet folytat és rendelkezik a menetrendszerinti autóbuszjáratok üzemeltetéséhez szükséges engedélyekkel - olvasható a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdai közleményében. E mellett a vállalkozások nem adtak megfelelő tájékoztatást egyéb lényeges, jogszabályban is előírt adatokról a honlapon A hatóság a négy céget összesen több mint 85 millió forintra bírságolta.

A GVH a kirótt bírság kiszabásakor a vállalkozások - elsősorban a www.orangeways.com weboldalon értékesített - jegybevételeire alapozott. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a jogsértő kereskedelmi gyakorlat időben elhúzódott, és e vállalkozások éppen jogsértésüknek köszönhetően tettek szert jegyértékesítési bevételekre. A GVH a bírság kiszabása mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés