Az űrutazás felé fordul a világ leggazdagabb embere
Üzlet

Az űrutazás felé fordul a világ leggazdagabb embere

Portfolio
Az Amazon alapítója, Jeff Bezos az űrutazás jelentős költségeit mérsékelné, így járulva hozzá a naprendszer megismeréséhez, a nemes célt a világ leggazdagabb embere a saját magánvagyonából finanszírozná.
A világ leggazdagabb embere szerint az űrbe való belépés ára nagyon magas, azonban az Explorers Club new yorki gálavacsoráján a Buzz Aldrin Űrkutatási Díj elfogadása után Jeff Bezos közölte a vendégekkel, hogy az Amazon ''lottónyereménye'' segítségével mérsékelné az űrutazás költségeit, így járulva hozzá a naprendszer felfedezéséhez.

Az Amazon első embere a Blue Origin néven alapított társasága segítségével szeretne embereket juttatni az űrbe, az újrahasznosítható rakétákat fejlesztő céget pedig évente 1 milliárd dollár értékű Amazon részvény eladásából finanszírozná. Bezos az eseményen elejtett megjegyzései alapján úgy tűnik, hogy ez csupán a kezedet, azonban a milliárdos a pontos összeget firtató kérdésekre kitérő választ adott.

Az eseményen résztvevő tudósok és felfedezők szerint az Amazon alapítójának érdemes lenne más területekre is fókuszálnia. Edith Widder tengerbiológus, a biolumineszcencia területének szakértője például szívesebben látná Bezos vagyonát az óceánkutatásban az űr felfedezése helyett, míg James Watson, a DNS szerkezetének társfelfedezője azt tanácsolta Bezosnak, hogy a vagyonának csak a negyedét fordítsa az űrkutatásra, így elegendő erőforrása maradna a saját bolygónk problémáinak megoldására is.

A világ leggazdagabb embere azonban a Földet is szereti, Bezos szerint a bolygó, amelyen élünk, egy valódi drágakő, azonban az Amazon vezetője kiemelte, hogy szeretne egy dinamikus és bővülő világot, ahol az ükunokái élhetnek majd. A milliárdos mindemellett hangsúlyozta, hogy világunk véges, és személy szerint nem hisz a pangásban.

Az űrkutatás iránti szenvedélyével Bezos azonban nincs egyedül, Richard Branson, a Virgin-Csoport alapítója 2004-ben hozta létre a Virgin Galactic-et, amelynek célja a kereskedelmi célú űrutazás mellett az űrturizmus fejlesztése. Bár a társaság projektjeit csúszások és balesetek is hátráltatták, Richard Branson szerint a Virgin Galactic 2018 végén már rendszeresen szállíthat utasokat az űrbe, azonban az esetleges távolabbi űrutazásokat firtató kérdésekre az üzletember a Tesla alapítójának nevét dobta be. Richard Branson szerint a Marsra eljutni hatalmas kihívás, és a Virgin alapítója úgy véli, hogy a nagyobb rakéták és a nagyobb távolságok iránt érdeklődő Elon Musk érhet elsőként célba, míg a Virgin inkább a földközeli űrutazásokban érdekelt inkább.

A Tesla vezére által alapított Space Exploration Technologies (SpaceX) deklarált célja az űrutazás költségeinek csökkentése mellett a Mars-utazás volt, amelynek keretében a társaság már 2024-ben embert küldene a Marsra. Elon Musk szerint a SpaceX Mars-utazásának első szakaszára jövőre sor kerülhet, miután az üzletember várakozásai alapján a bolygóközi űrutazásra képes eszköz első tesztjei akár már 2019 első felében megkezdődhetnek majd.

(Bloomberg, BusinessInsider, MarketWatch)

Címlapkép forrása: AFP / TIMOTHY CLARY
parlament
GettyImages-618656563
mcdonald's
bigben
boeing 737 max
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak