Előfizetői tartalom

Hullámvasúton a bitcoin árfolyama

Portfolio
Mozgalmas hetet tudhat mögött a bitcoin, miután az IMF elnöke és az Allianz szakemberei is negatív nyilatkozatokat fogalmaztak meg a kriptodevizával kapcsolatban, míg a Google által betiltott bitcoin reklámokhoz hamarosan a Twitter is csatlakozhat majd. Az árfolyam jelentős, 30 százalékos zuhanás után pattant fel, miután a piaci szereplők a G20-as országok pénzügyminisztereinek hétfőn és kedden megtartott találkozójára vártak, amelynek egyik kiemelt témája a kriptodevizákkal kapcsolatos szabályozás lesz.

Nagyot esett az elmúlt hét folyamán a bitcoin azt követően, hogy az IMF elnöke egy blogbejegyzésben szólalt fel a kriptodevizák ellen. Az Allianz Global Investors múlt héten közzétett jelentése sem kedvezhetett az árfolyamnak, miután az Allianz globális gazdasági és stratégiai vezetője szerint a bitcoinmánia tankönyvi példája a buboréknak, és csak idő kérdése, hogy a lufi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés