Nevéből is eltünteti az olaj szót a norvég óriás
Üzlet

Nevéből is eltünteti az olaj szót a norvég óriás

Portfolio
Megváltoztatja nevét a Statoil norvég olajipari óriás. Amennyiben a közgyűlés elfogadja az igazgatóság előterjesztéség, úgy a társaság nevéből eltűnik az "oil" szó, az új név az Equinor lesz.
Az új név két tagból tevődik össze: az "equi" olyan szavak tövét képezi, mint az equality (egyenlőség), valamint az equilibrium (egyensúly); míg a "nor" komponens a norvég örökségre utal.

A skandináv vállalat elnök-vezérigazgatója, Eldar Saetre történelminek minősítette a változást, amely a szándék szerint a globális energiaátmenetre is reflektál. A társaság célja, hogy a leginkább karbonhatékony vállalat legyen, emellett folyamatosan növeli beruházásait a megújuló energiaforrások területén is; 2030-ban a terveik szerint beruházásaik 15-20 százaléka fog megvalósulni itt. Tavaly októberben állt üzembe a skót parti vizeken a világ első úszó szélfarmja.

A változást a vállalat igazgatótanácsa indítványozta, a módosítást természetesen a társaság többségi részvényese, a norvég kormány is támogatja. A névváltoztatásról a május 15-i éves közgyűlésen szavaznak a részvényesek, és miután a kormány mellett a hírek szerint a szakszervezetek is támogatják a módosítást, így várhatóan nem lesz akadálya az 1972 óta használt név lecserélésének.

Nem a Statoil az első olajcég, amely neve megváltoztatásával is igyekszik újszerű imázst felvenni. Tavaly októberben a dán Dong Energy (Danish Oil and Natural Gas) jelentette be, hogy Orstedre módósítja nevét, a zöld energiaforrások felé fordulással párhuzamosan. A cég 2023-ra szénmentes működést ígért, részben a kőolaj kutatás-termelési üzletága leválasztásával.
People protest  with a camp over the 9 de Julio Avenue outside the Social Development Ministry calling for a food emergency in Buenos Aires, Argentina, on 5 September, 2019. (Photo by Mario De Fina/NurPhoto via Getty Images)
Matolcsy
Portfolio Konferencia
Promenada Targu Mures
NEW YORK, USA - APRIL 18: A Toyota Mirai model car is on display during the New York International Auto Show on April 18, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
shutterstock_1077839366
Az Országos Gerincgyógyászati Központ bejárata.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Microsoft