Előfizetői tartalom

Több 100 ezret is kaszálhat az, aki ajánl egy jó ismerőst a cégének

Háhner Petra
A dolgozói ajánlási program keretein belül a munkavállalók javasolhatnak jelölteket a cég nyitott pozícióira, a bevált jelölt után pedig az ajánló jutalmat kap - ez a toborzási bónusz. Magyarországon több nagyvállalat régóta alkalmazza a módszert, ők ma már az új dolgozóik negyedét így veszik fel. A munkaerőhiány miatt egyre többen fordulnak az ajánlási rendszer és a toborzási bónusz felé: újabban a kereskedelemben, illetve az állami szférában is találunk erre példát. A tapasztalatok alapján az így toborzott kollégák nemcsak jobban beválnak, hanem tovább is maradnak az adott cégnél.

Tavaly a magyar dolgozók 74%-a kapott valamilyen típusú juttatást a munkaadójától, és a munkaerőhiány miatt gyakoribbá vált a toborzási bónusz felkínálása - derült ki a Fizetesek.hu felméréséből, amely szerint a legnagyobb mértékben (7%) a mérnöki és informatikus pozíciók esetében jutalmazzák azt a dolgozót, aki jelöltet ajánl ismerősi-baráti köréből.A versenyszférában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái