Borzalmas hete volt a gazdagoknak - Őrült összegeket veszítettek
Üzlet

Borzalmas hete volt a gazdagoknak - Őrült összegeket veszítettek

Portfolio
Fájdalmas hetet tudhatnak maguk mögött a világ leggazdagabb emberei, a részvénypiaci zuhanások miatt vagyonuk jelentősen csökkent. A legnagyobb vesztes Mark Zuckerberg volt, akinek a magánvagyona 10,3 milliárd dollárral esett vissza egy hét leforgása alatt, miután botrányba keveredett cégével, a Facebookkal.
A világ részvénypiacain hatalmas eséseket láttunk az elmúlt napokban, amelyben több tényező is fontos szerepet játszott: (1) a piaci szereplők aggódnak a globális kereskedelmi háború miatt, (2) a befektetők elkezdték beárazni a további monetáris szigorítást, a Fed a szerdai emelése után idén még kétszer emelhet az alapkamaton és (3) a Facebook adatbotránya miatt nyomás alá kerültek a technológiai szektor részvényei.

Az árfolyamok zuhanása természetesen jelentős vagyonvesztést eredményezett a világ 500 leggazdagabb emberének is. A hét vesztese a Facebook vezére, Mark Zuckerberg volt, akinek a magánvagyona 10,3 milliárd dollárral csökkent egy hét leforgása alatt, miután a cége árfolyama 14 százalékot veszített az értékéből. A hatalmas vagyonvesztés hatására Zuckerberg 3 helyet is rontott, így már csak a hetedik helyen szerepel a Bloomberg Billionaires Index felsorolásában.

De nem csak Zuckerbergnek volt nehéz hete, Larry Page (Alphabet) 4,6 milliárd dollárt, Jeff Bezos (Amazon) 6,1 milliárd dollárt, Warren Buffett (Berkshire Hathaway) 6,2 milliárd dollárt, míg Larry Ellison (Oracle) 6,9 milliárd dollárt veszített vagyonából.

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona egyébként mintegy 436 milliárd dollárral csökkent azóta, hogy a vezető amerikai részvényindexek január 26-án új csúcsokat állítottak be, majd a rákövetkező hónapokban fokozatosan veszítettek értékükből.

Borzalmas hete volt a gazdagoknak - Őrült összegeket veszítettek
(Bloomberg)
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
ferrari_getty_editorial