Íme néhány ütős idézet Demján Sándortól, ami elárulja, ki is volt ő valójában
Üzlet

Íme néhány ütős idézet Demján Sándortól, ami elárulja, ki is volt ő valójában

Portfolio
Elhunyt Demján Sándor, Magyarország második leggazdagabb embere, aki kis túlzással amihez nyúlt, arannyá változott. Ugyanakkor Demján sokkal több volt egy régebbi kor self-made milliomosánál: sosem felejtette el, hogy honnan jött. Összegyűjtöttünk néhány ütős idézetet tőle előadásaiból és a vele készült interjúkból, amelyek szerintünk sokat elmondanak arról, hogyan gondolkozott a világról, ki is volt valójában.

Részben árvaházban, illetve nevelőszülőknél nőttem fel. Kemény fizikai munkát végeztem, sokat éheztem. Viszont sokat is olvastam, kiskamaszként főként romantikus regényeket, és akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én is azokhoz a karakterekhez szeretnék tartozni, akik segítenek az elesetteken. Hogy visszaadjam a társadalomnak azt, amit életem különböző periódusában kaptam az emberektől. A legsérülékenyebb mindig a gyermek, aki nem tehet róla, hogy hová születik. Szerintem az ő támogatásuk a legfontosabb, hogy adjunk neki esélyt a felemelkedésre.

24.hu - 2016. január

A világ alapvető problémája, hogy eltűntek a tulajdonosok. Nagy multicégek, nyugdíjalapok, biztosítók működnek úgy, hogy irányításukban nincs szerepe a tulajdonosoknak, és olyan vagyonokat kezelnek, melyek tulajdonosai nincsenek tisztában azzal, mit kezdenek a pénzükkel. Ezzel az arcnélküliséggel le kell számolnia a világnak.

Portfolio - 2011. március

Bizonyos üzleti környezetben elengedhetetlen a nyakkendő viselete. Megtisztelem azzal a partnereimet, hogy elfogadom öltözködési szokásaikat és elvárásaikat. De ugyanakkor nagyon kényelmetlennek tartom a viselését, ha be van gombolva az ingem, és meghúzom a nyakkendőmet, akkor fulladásérzésem van. A mások iránti tiszteletből hordom, de utálom. Biztos része van ebben annak is, hogy szabadon, nevelhetetlenül nőttem fel.

Origo - 2012. október

Büszke vagyok arra, hogy öt éven keresztül sok-sok milliárd forinttal tudtam segíteni mintegy kétezerötszáz szegény egyetemistát, és hétezer szegény gyereket tanulmányi körülményeik javításában. Büszke vagyok a magyar kultúrára is, amelytől sokat kaptam jellemem formálásához és örülök annak, hogy a Prima Primissimán keresztül fel tudtam hívni a figyelmet a magyar példaképekre. Egy társadalmat az aránytalanságok tesznek tönkre. Ezért azon gondolkodom, hogy a Prima Primissimához hasonlóan létrehoznék egy díjat a legjobb kőművesnek, pékmesternek, borásznak.

Origo - 2012. október

Aki a pókerben nem blöfföl, az nem is igazi játékos. Volt olyan estém, előrejutásom, hogy tizenhét partit nyertem, és abból tizenhat volt blöff.

24.hu, 2016. január

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Illyés Tibor
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
GettyImages-1174635009
kábítószer
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
ubsermotti