Előfizetői tartalom

Újabb iparágat forgat fel fenekestül a technológiai forradalom

Portfolio
Az előrejelzések szerint a blockchain technológia piaca a tavalyi 411,5 millió dollárról 7,7 milliárd dollárra, tehát közel húszszorosára nőhet 2022-re, miután a banki, pénzügyi és biztosítási szektorban is rekord sebességgel terjed a technológia használata. Hasonló forradalmat robbanthat ki a blockchain a logisztikában, azon belül is elsősorban az ellátási láncban. A mai ellátási lánc rendkívül komplex, terméktől függően több száz állomást, földrajzi helyszínt, vállalkozást és egyént magába foglalhat, de a transzparencia hiánya, a bürokrácia, a rengeteg papírmunka a technológiai fejlődés ellenére is jellemzi az ellátási láncokat. Jó hír, hogy a blockchain mára a logisztika szinte minden területén felütötte fejét, ennek köszönhetően az okosszerződések, az IoT és a digitalizáció már ebben az iparágban sem ismeretlen fogalmak többé.

Arról, hogy milyen szerepet tölt be a logisztikában a digitalizáció, a blockchain és az IoT, szó lesz a Portfolio április 19-ei Smart Logistics 2018 konferenciáján. Ne maradj le róla, jelentkezz még ma! Smart Logistics 2018 INFÓJELENTKEZÉS Mi a baj a mai ellátási lánccal?Több száz éve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái