Előfizetői tartalom

Betett a kínai részvénypiacnak a tovább durvuló kereskedelmi háború

Portfolio
A kezdeti mérsékelt emelkedés után végül enyhe mínuszban zártak a vezető kínai részvényindexek azután, hogy a kínai pénzügyminisztérium megtorló lépéseket, büntetővámokat jelentett be amerikai termékekkel szemben, így a befektetők a tovább durvuló kereskedelmi háború miatt aggódnak. A határidős amerikai részvényindexek stabil nyitást vetítenek előre a húsvéthétfői nyitásra, miközben az európai vezető indexeknél nem lesz kereskedés az ünnep miatt. A devizapiacokon csekély mozgásokat látszanak hétfő délelőtt.

Húsvéthétfőn az ázsiai részvénypiacok nyitva tartottak, és az új negyedév első kereskedési napja még mérsékelt optimizmussal kezdődött, aztán enyhe mínuszban zárult több fontos részvényindex is (a Shanghai Composite 0,2%-os, a CSI300 0,3%-os, a japán Nikkei225 0,3%-os csökkenést produkált). A napon belüli hangulatromlás oka az, hogy a jelek szerint nem enyhül, hanem durvul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés